Arfid te lijf! - rita maris - paperback (9789492593603)
Graviant bv
In het boek ARFID te lijf! gaat Rita Maris, auteur van Over leven met ARFID en Thijs lust geen ijs, journalist en moeder van twee kinderen met ARFID, opnieuw op zoek naar antwoorden op de vele vragen die zij heeft rondom de eetstoornis ARFID. Dit keer richt ze haar aandacht op pubers en (jong) volwassenen met ARFID en duikt ze nóg dieper in de verschillende verschijningsvormen van ARFID. Ze wil weten hoe ARFID ontstaat, hoe de diagnose kan worden gesteld en waar patiënten terecht kunnen met hun vragen. Tijdens haar zoektocht valt het haar op dat angst als een rode draad door het leven van veel ARFID-patiënten lijkt te lopen, maar dat autisme ook vaak een rol lijkt te spelen bij het ontstaan van ARFID. Ze wil weten waarom er een zekere mate van handelingsverlegenheid lijkt te zijn, wanneer er sprake is van ARFID als comorbiditeit. Ook gaat ze in gesprek over het onomkeerbare proces van voedingsdeficiënties, als er langdurig zeer selectief en/of restrictief wordt gegeten. Er is in dit boek ruimschoots aandacht voor de verschillende behandelvormen die ingezet kunnen worden om ARFID te lijf gaan. Ook worden er veel adviezen gedeeld. Rita spreekt tijdens haar zoektocht met ruim tachtig zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. Doordat de gedeelde kennis van professionals wordt gekoppeld aan bijpassende ervaringsverhalen van patiënten, wordt theoretische kennis benadrukt door praktijkervaring. Een mooie combinatie, waardoor het boek voor zowel patiënten als zorgverleners een schat aan informatie bevat. Medewerking werd onder andere verleend door prof. dr. Sandra Mulkens (hoogleraar Voedings- en eetstoornissen), prof. dr. Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en gezondheid), prof. dr. Gert-Jan Hendriks (bijzonder hoogleraar behandeling van angststoornissen en depressie bij ouderen), prof. dr. Eric van Furth (bijzonder hoogleraar eetstoornissen), prof. dr. Annemarie van Elburg (zij houdt zich bezig met het behandelen en onderzoeken van mensen met een eetstoornis), drs. Eric Dumont (gedragswetenschapper) en drs. Diana Kroes (hoofdbehandeling bij SeysCentra), kinderartsen dr. Ellen van der Gaag en Annemarie van Bellegem, Thomas Fondelli (psychotherapeut en auteur van het boek Autisme en eetproblemen), Colette de Bruin (directeur van Geef me de 5) en dr. Fabiënne Naber (neurobioloog en autismedeskundige) en nog vele anderen wetenschappers, behandelaren en patiënten. Er is sprake van ARFID -vermijdende voedselinname stoornis- als er te weinig en/of zeer selectief wordt gegeten, vanwege verminderde interesse in eten, gevoeligheid voor de sensorische kenmerken van eten of wanneer er irrationele gedachten over (de aversieve gevolgen van) het eten van bepaald voedsel zijn. Als deze selectieve en/of restrictieve voedselinname voor lichamelijke en/of psychosociale problemen zorgt, spreek je van ARFID.
Bas en fiep vinden een potje - chantal het hart - hardcover (9789492593405)
Graviant bv
Ga mee op avontuur met Bas en Fiep! Voorlezen prikkelt de fantasie van peuters. In dit korte verhaal gaan twee jonge piraatjes schatzoeken op een eiland. Daar vinden ze een schatkist met een echt (plas)potje van goud. Dit avontuurlijke verhaal helpt ouders en verzorgers om kinderen te begeleiden in hun weg naar zindelijkheid. Naast het verhaal heeft de auteur een leuk en eenvoudig te volgen stappenplan gemaakt, om de weg naar zindelijkheid nog eenvoudiger te maken.
Reken je wijs - benito kaarsbaan - paperback (9789491337215)
Graviant bv
Reken je wijs is een samenvatting van de 4 domeinen: Getallen, Verhoudingen, Meten en meetkunde en Verbanden. En ook een opzoekboekje voor de meest voorkomende begrippen in het vak rekenen. Dit boek is geschikt voor de ondersteuning van de huiswerkopdrachten en rekenlessen, voor het voorbereiden op het examen of de toetsen. Kortom voor mensen die beter in het vak rekenen willen worden. Dit boek is op alle drie niveaus, 1F, 2F en 3F, gericht. Wat maakt dit boek zo uniek? In dit boek vind je een samenvatting van de domeinen: Getallen, Verhoudingen, Meten en meetkunde en Verbanden. Je vindt in dit boek tips voor de deelnemers en leerlingen om beter te presteren. Uitleg over welke symptomen je tegenkomt bij Dyscalculie (leerstoornis op rekengebied) en hoe hiermee om te gaan. Het laatste hoofdstuk heet Rekenwoordenboek. Hierin kom je de begrippen tegen die men in examens, toetsen, methodes en opdrachten gebruikt. De meeste begrippen maak ik hier duidelijk door een simpele uitleg te geven. Uit ervaring weet ik dat het grootste deel van de deelnemers en leerlingen concrete voorbeelden nodig heeft om iets te begrijpen. Het merendeel van de begrippen heb ik daarom naast mijn uitleg aangevuld met concrete voorbeeldsommen, tekeningen en plaatjes. De meeste deelnemers en leerlingen scoren landelijk slecht op de verhaalsommen (contextsommen). Dit boek zal zeker ondersteuning bieden aan deze deelnemers en leerlingen. Hoe ging ik te werk? Naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek onder studenten, deelnemers, leerlingen en ouders, heb ik het boek 'sReken je wijs's geschreven. Er zijn studenten op de PABO, deelnemers op het MBO of leerlingen op het Voortgezet onderwijs die aangeven dat ze een paar jaar geen rekenen hebben gehad en dat rekenen altijd een struikelblok voor hen is geweest. Zij kunnen vervolgens moeilijk meekomen met de rest van de groep. Uit het onderzoek bleek dat ze behoefte hadden aan concreet samengevat materiaal om deze achterstand weg te werken. Ik heb ook ouders gesproken die hun kinderen thuis graag willen helpen met het vak rekenen, maar vaak niet weten welke rekenstrategieën hun kind op school krijgt en welke strategieën het beste passen bij hun kinderen. Ook met het oog op deze ervaringen heb ik dit boek geschreven. Dit boek is geschikt voor: Leerlingen in het Basisonderwijs (bovenbouw) en het Voortgezet onderwijs Deelnemers van het MBO Studenten van het HBO Ouders die hun kinderen beter willen ondersteunen Rekendocenten: als aanvulling op de lesstof. Het boek kan je gebruiken als: Voorbereiding op een rekentoets of rekenexamen Huiswerkondersteuning Bijspijkermateriaal Ondersteuning tijdens de rekenlessen.
Over pubers met autisme - eva van der linden - paperback (9789492593580)
Graviant bv
De puberteit: je lichaam verandert zienderogen, de hormonen gieren door je lijf, je ouders zijn stiekem nog wel leuk maar doen vaak ook erg vervelend, je zelfbeeld en zelfvertrouwen worden dagelijks op de proef gesteld, ... Een bijzondere periode waar je als jongere én als ouder van zo'n puberexemplaar mee geconfronteerd wordt. Wat dan als je als jongere ook autisme hebt en niet altijd even goed om kan met veranderingen, andere mensen meestal maar ingewikkeld vindt en als voor jou ook zonder die gekke puberteit erbij het leven vaak best verwarrend is? In dit boek bundelde Eva Van der Linden de verhalen van verschillende ouders van pubers met autisme. Vanuit hun eigen ervaringen vertellen ze openhartig over het leven met hun kind. Struikelblokken en moeilijkheden worden niet uit de weg gegaan en ook warme, ontroerende, 'spring-uit-je-vel-van-trots' momenten komen volop aan bod. De verhalen werden aangevuld met tal van interessante tips en informatie van deskundigen uit heel wat verschillende hoeken. School, gamen, omgaan met tijd en plannen, het gezinsleven, hygiëne, eetproblemen, pestgedrag, relaties en seksualiteit, genderidentiteit, verschillen tussen jongens en meisjes, vriendschappen, communicatie, sociale media, hobby's, leren autorijden, verder studeren, solliciteren, ... Alle relevante onderwerpen worden op een heldere, positieve manier belicht en aangevuld met concrete, toepasbare tips. Een boek boordevol herkenning, informatie en waardevolle tips voor ouders en begeleiders van een puber met autisme! Eva Van der Linden (1982, Antwerpen) is zelf moeder van een puberzoon met autisme. Met Over pubers met autisme heeft ze inmiddels zeven boeken op haar naam staan. Ze schreef eerder o.a. Zoon met een gebruiksaanwijzing, Tussen trots en ergernis en Gewoon een beetje anders dan de rest.
Arfid te lijf! - rita maris - ebook (9789492593627)
Graviant bv
In het boek ARFID te lijf! gaat Rita Maris, auteur van Over leven met ARFID en Thijs lust geen ijs, journalist en moeder van twee kinderen met ARFID, opnieuw op zoek naar antwoorden op de vele vragen die zij heeft rondom de eetstoornis ARFID. Dit keer richt ze haar aandacht op pubers en (jong) volwassenen met ARFID en duikt ze nóg dieper in de verschillende verschijningsvormen van ARFID. Ze wil weten hoe ARFID ontstaat, hoe de diagnose kan worden gesteld en waar patiënten terecht kunnen met hun vragen. Tijdens haar zoektocht valt het haar op dat angst als een rode draad door het leven van veel ARFID-patiënten lijkt te lopen, maar dat autisme ook vaak een rol lijkt te spelen bij het ontstaan van ARFID. Ze wil weten waarom er een zekere mate van handelingsverlegenheid lijkt te zijn, wanneer er sprake is van ARFID als comorbiditeit. Ook gaat ze in gesprek over het onomkeerbare proces van voedingsdeficiënties, als er langdurig zeer selectief en/of restrictief wordt gegeten. Er is in dit boek ruimschoots aandacht voor de verschillende behandelvormen die ingezet kunnen worden om ARFID te lijf gaan. Ook worden er veel adviezen gedeeld. Rita spreekt tijdens haar zoektocht met ruim tachtig zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. Doordat de gedeelde kennis van professionals wordt gekoppeld aan bijpassende ervaringsverhalen van patiënten, wordt theoretische kennis benadrukt door praktijkervaring. Een mooie combinatie, waardoor het boek voor zowel patiënten als zorgverleners een schat aan informatie bevat. Medewerking werd onder andere verleend door prof. dr. Sandra Mulkens (hoogleraar Voedings- en eetstoornissen), prof. dr. Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en gezondheid), prof. dr. Gert-Jan Hendriks (bijzonder hoogleraar behandeling van angststoornissen en depressie bij ouderen), prof. dr. Eric van Furth (bijzonder hoogleraar eetstoornissen), prof. dr. Annemarie van Elburg (zij houdt zich bezig met het behandelen en onderzoeken van mensen met een eetstoornis), drs. Eric Dumont (gedragswetenschapper) en drs. Diana Kroes (hoofdbehandeling bij SeysCentra), kinderartsen dr. Ellen van der Gaag en Annemarie van Bellegem, Thomas Fondelli (psychotherapeut en auteur van het boek Autisme en eetproblemen), Colette de Bruin (directeur van Geef me de 5) en dr. Fabiënne Naber (neurobioloog en autismedeskundige) en nog vele anderen wetenschappers, behandelaren en patiënten. Er is sprake van ARFID -vermijdende voedselinname stoornis- als er te weinig en/of zeer selectief wordt gegeten, vanwege verminderde interesse in eten, gevoeligheid voor de sensorische kenmerken van eten of wanneer er irrationele gedachten over (de aversieve gevolgen van) het eten van bepaald voedsel zijn. Als deze selectieve en/of restrictieve voedselinname voor lichamelijke en/of psychosociale problemen zorgt, spreek je van ARFID.
Over pubers met autisme - eva van der linden - ebook (9789492593634)
Graviant bv
Eva Van der Linden (1982, Antwerpen) is zelf moeder van een puberzoon met autisme. Met Over pubers met autisme heeft ze inmiddels zeven boeken op haar naam staan. Ze schreef eerder o.a. Zoon met een gebruiksaanwijzing, Tussen trots en ergernis en Gewoon een beetje anders dan de rest. De puberteit: je lichaam verandert zienderogen, de hormonen gieren door je lijf, je ouders zijn stiekem nog wel leuk maar doen vaak ook erg vervelend, je zelfbeeld en zelfvertrouwen worden dagelijks op de proef gesteld, ... Een bijzondere periode waar je als jongere én als ouder van zo'sn puberexemplaar mee geconfronteerd wordt. Wat dan als je als jongere ook autisme hebt en niet altijd even goed om kan met veranderingen, andere mensen meestal maar ingewikkeld vindt en als voor jou ook zonder die gekke puberteit erbij het leven vaak best verwarrend is? In dit boek bundelde Eva Van der Linden de verhalen van verschillende ouders van pubers met autisme. Vanuit hun eigen ervaringen vertellen ze openhartig over het leven met hun kind. Struikelblokken en moeilijkheden worden niet uit de weg gegaan en ook warme, ontroerende, 'sspring-uit-je-vel-van-trots's momenten komen volop aan bod. De verhalen werden aangevuld met tal van interessante tips en informatie van deskundigen uit heel wat verschillende hoeken. School, gamen, omgaan met tijd en plannen, het gezinsleven, hygiëne, eetproblemen, pestgedrag, relaties en seksualiteit, genderidentiteit, verschillen tussen jongens en meisjes, vriendschappen, communicatie, sociale media, hobby'ss, leren autorijden, verder studeren, solliciteren, ... Alle relevante onderwerpen worden op een heldere, positieve manier belicht en aangevuld met concrete, toepasbare tips. Een boek boordevol herkenning, informatie en waardevolle tips voor ouders en begeleiders van een puber met autisme!
Wegwijs rondom autisme - ingrid bilardie-de boer - ebook (9789492593641)
Graviant bv
Autisme is vaak ongrijpbaar Regelmatig sta je als buitenstaander machteloos, terwijl je toch graag wilt helpen. Ingrid Bilardie-de Boer behandelt in dit boek twaalf gebieden waar mensen met autisme problemen kunnen ervaren, zoals taalontwikkeling, rigide denken en emoties. Elk onderwerp is opgebouwd rond drie vragen: 'sWat is het?'s 'sHoe herken je het?'s 'sHoe kun je helpen?'s Iedereen is anders Duidelijk wordt dat iedereen anders is, ook mensen met autisme. Geboden hulp of tips die voor de een goed werken, werken juist niet voor de ander. Toch zijn er basistips waarmee het leven voor iedereen wat makkelijker en meer ontspannen kan worden. Begrijpen wat er gebeurt achter het gedrag dat je ziet, kan helpen om de juiste oplossing te vinden. Met praktische tips laat de auteur zien wat wel en niet werkt, dat je fouten mag maken en hoe je creatieve manieren kunt vinden om te helpen. Achterin staan handige hulpmiddelen die je kunt gebruiken in het dagelijks leven, zoals een kledingthermometer, een huiswerkplanner en 'shoe doe ik's- rijtjes. Hoewel de meeste tips zijn afgestemd op kinderen met autisme, bevat het boek ruim voldoende informatie om ook jongeren en volwassenen met autisme te ondersteunen. Het boek is voorzien van een QR-code om de bijbehorende hulpmiddelen te kunnen printen en eventueel op maat te maken.
Onderdrukking, geweld, bevrijding. Gebeurtenissen in een land op weg naar de vrijheid. Dit boek is speciaal voor kinderen/(jong)volwassenen met een laag leesniveau maar met een oudere belevingswereld. (AVI M4). Ook geschikt voor NT2, kinderen met ADHD en autisme.