Veelzijdig koksmes Materiaal handvat: olijfhout Lengte handvat: 11.9 cm Bladmateriaal: Staal Bladhardheid: 56 HRC Lengte mes: 21 cm Dikte mes: 4,01 mm Hoogte mes: 4,22 cm Totale lengte van het mes: 34,68 cm Gewicht: 311 g Kleur: bruin/zilver
Lengte van het blad: 18 cm Lemmet van chroom-vanadium-molybdeen, roestvrij staal Materiaal van het handvat: geselecteerd olijfhout Bladdikte: 0,89 mm Bladhoogte: 3,22 cm Vakmanschap: gesmeed Bladhardheid: 56 HRC Bladstaal: X50CrMoV15, ijsgeraakt Slijpen: aan beide zijden Handvorm: symmetrisch greeplengte: 10,9 cm Klinknagels: roestvrij staal / aluminium Totale lengte: 30,68 cm Gewicht: 164 g niet geschikt voor de vaatwasser
Het uitbeenmes is een bijzonder stuk gereedschap in de keuken. Met zijn spitse, smalle mes verwijdert hij voornamelijk vlees van het bot. Het uitbenen is nodig als kwaliteitsvlees in één stuk wordt gekocht - met vel en botten. Het kan de huid en pezen gemakkelijk verwijderen en het vlees netjes van het bot scheiden. Om verwondingen te voorkomen, moet het mes altijd worden geslepen. Dit kun je het beste doen met een wetsteen.