Stof: de grote vijand van elektronische apparaten en zeker voor een synthesizer als de Moog One. Daarom heeft Moog ook maar een stofhoes op maat gemaakt. Deze dust cover is gemaakt van zwart vinyl en aan de binnenkant bekleed met zachte fleece-stof. Zo is je kostbare synthesizer beschermd tegen stof en andere kleine ongelukjes in de studio of op het podium, bijvoorbeeld het morsen van je drankje.
De Moog Matriarch is een indrukwekkende analoge synthesizer die qua layout op 't eerste gezicht best modulair aandoet. En inderdaad; dit beest mogen we semi-modulair noemen. Het aantal 'modules' ligt namelijk vast, maar er kan wel van hot naar her gepatcht worden. De modules zijn gelukkig allemaal erg praktisch, dus je kunt er een hoop bekende en onbekende klanken mee bouwen. Vanzelfsprekend klinkt alles analoog en moddervet, er staat niet voor niets Moog op deze machine. Tel daarbij op een stereo delay en 't klinkt allemaal nog lekker ruimtelijk ook.De klank van de Moog MatriarchIn de basis krijg je vier analoge oscillatoren, met de bekende waveforms sawtooth, triangle, square en pulse. Er is hard-sync mogelijk voor wat schreeuwende effecten, of gewoon om subtiel de klank aan te passen. Er zijn modulatiemogelijkheden en envelopes, tevens ontbreekt natuurlijk ook een uitgebreid filter niet. Zoals gezegd is de Matriarch semi-modulair, en deze machine
De Moog Subharmonicon is niet helemaal nieuw, er was al een Subharmonicon in 2018 als een bouwpakket in een zeer gelimiteerd oplage. Maar goed, zoals dat wel vaker gaat: er ontstond vraag en nu is er dus de Subharmonicon! Het is een module die lijkt op de Mother-32, hij past ook in de 2/3-tier racks die destijds voor de Mother-32 zijn gemaakt. Je krijgt een flink aantal bedieningselementen aangevuld met een uitgebreid patchpanel. Dus zelfs als het lijkt alsof er niet veel synthesemogelijkheden zijn: patch en gij zult vinden! Bedenk ook dat we het hier over Moog hebben, dus de klank is lekker analoog en lekker warm.Moog Subharmonicon: polyritmischHet interessante aspect aan deze synthesizer is de poylritmische sequencer. Er zijn twee sequencers die elk 'maar' vier steps hebben, maar je kunt wel twee sequences tegelijk laten lopen. Afgezien van het globale tempo kun je het tempo van de twee sequencers onderling aanpassen. Het resultaat? Polyritmische patronen;
De Moog Labyrinth synthesizer is speciaal gemaakt voor eindeloze klanklandschappen. Qua klank is natuurlijk alles analoog, zoals we dat van Moog kennen. Niet direct de meest uitgebreide synthesizer, andere exemplaren hebben een breder (en meer mainstream) aanbod. Het hele idee van de Labyrinth zit veel meer in de twee sequencers. Deze twee 8-step sequencers samen leveren een nagenoeg oneindige stream aan signalen, en die kun je middels de modulatiematrix weer sturen naar wat je maar wilt. De filter, oscillator sync, wavefolder, misschien zelfs naar een andere Eurorack-apparaat. En misschien doet dat andere Eurorack-apparaat wel iets met 't signaal dat je weer nuttig kunt retourneren naar de Labyrinth. Dit is het hele idee van dit soort apparaten, het zijn een soort zeer grote Eurorack-modules, dermate groot dat we het een synthesizer mogen noemen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos, en daarom interessant voor avontuurlijke sound-designers.
De Moog Theremini is een luxeuze variant van de welbekende en legendarische Etherwave Theremin. Het strakke futuristische ontwerp lijkt regelrecht afkomstig uit de laatste Star Trek film. Een fraaie toevoeging is dat de Theremini ook gelijk een synthesizer is met presets en effecten. U bespeelt de Theremini op dezelfde wijze als de Theremin, door de afstand van uw handen tussen de twee antennes te variëren. De rechtopstaande antenne beïnvloed de toonhoogte en de ovale antenne de dynamiek.Theremini: geluidenDe Theremini heeft een ingebouwde wavetable synthesizer met 32 presets. Van ieder geluid kunt u via draaiknoppen razendsnel de grondtoon, pitch en een ping-pong delay instellen. Daarnaast is ook de toonschaal eenvoudig te wijzigen, zodat u altijd binnen een toonladder speelt; ideaal voor beginners van dit fraaie instrument. Alle instellingen van de Moog Theremini worden weergegeven op het overzichtelijke monochrome LCD-scherm met witte
Als je in het bezit bent van een Moog One synthesizer, dan ga je daar niet alleen thuis op spelen. Dus komt een goede flightcase wel van pas. Daarom heeft Moog een speciaal op maat gemaakte ATA Road case ontworpen. Deze case heeft houten panelen, aluminiumprofielen, vlindersluitingen en handvatten op drie zijdes. Zeer handig is de trolleyfunctie met twee wieltjes aan een zijde. Aan de binnenkant is schuim aangebracht, op maat gesneden voor de Moog One. Hiermee ligt de synthesizer stil tijdens het transport.
De Moog Mavis is een leuke en interessante nieuwe synthesizer van dit beroemde Amerikaanse bedrijf, maar je moet er wel wat voor doen. Het wordt geleverd als een bouwpakketje, maar een techneut hoef je daar niet voor te zijn. Veel werk is 't ook niet, 't is vooral het monteren van de printplaat in de behuizing, met wat schroefjes erbij om 't vast te zetten. En dan begint de pret! Het is een stand-alone apparaat, maar je kunt 'm ook als Eurorack-module gebruiken, en dus inbouwen in je Eurorack-muur. In de kern is 't een basale analoge synthesizer, met een oscillator, filter, versterker, LFO en ADSR-envelope. De Mavis is echter semi-modulair, er zijn patchgaten, en daarmee kan de hele routing dus aangepast worden. In feite is 't daarmee een synth die veel uitgebreider is dan het bedieningspaneel suggereert.Belangrijke functies in de Moog MavisZoals reeds aangestipt zit de magie van de Mavis in de patchgaten; 24 stuks. Niet alleen is dat
Apparatuur en stof zijn nooit een gelukkig huwelijk geweest, en met name op je Moog-synths ben je natuurlijk zuinig. Met deze Moog Dust Cover kun je je Matriarch beschermen tegen deze vervelende kleine stofdeeltjes. Moog is zo'n speciaal merk, dat beetje extra bescherming verdient 't gewoon!
De form-factor van de Moog Spectravox synthesizer is niet verrassend, iets vergelijkbaars zagen we al bij bijvoorbeeld de DFAM en de Subharmonicon. Het is kennelijk een format waar Moog zich senang bij voelt! Dus, laten we eens kijken wat ze van Moog nu weer hebben gemaakt! In alle eerlijkheid: helemaal nieuw is 't niet, de Spectravox is al eerder uitgekomen (de Moogfest-editie), maar dan met een andere behuizing. Deze nieuwe donkere Spectravox is een regulier product, en een heel interessante - als we zo vrij mogen zijn! Het is een soort combinatie van synthesizer en vocoder. Qua synthesizer is de Spectravox niet afbeladen met functies, de magie zit elders.Eigenschappen van de Moog SpectravoxJe krijgt meerdere band-filters, waarvan je natuurlijk de luidheid in kunt stellen. In feite een soort filterbank dus, waarmee je een signaal kunt kleuren. Ook een lowpass en een highpass zijn present. Het geheel is uitstekend bruikbaar als vocoder, en dat is al tijden een
Op de oma van Robert Moog moeten we zuinig zijn, die heeft immers nog genoeg te vertellen - Robert zelf helaas niet meer. De Moog Grandmother blijft in stofvrije conditie met deze Moog Grandmother Dust Cover. En dat is voor iedereen beter, voor jouzelf, en voor oma!
De Matriarch is een mooie Moog synthesizer waar je natuurlijk wel een keer mee wilt optreden. En dan dient het transportprobleem zich aan. Want deze synth knal je natuurlijk zomaar op de achterbank van de auto, toch? Toch? Nee toch? Precies. Daar pak je gewoon een nette case voor, een softcase in geval van de Moog SR-Series Case Matriarch. Naast de perfecte pasvorm krijg je een zeer ruim accessoirevak, met handvat, schouderband en ook als rugzak is deze case te gebruiken. Dat laatste is natuurlijk handig als je te voet en handsfree naar een optreden of repetitie moet.
De Grandmother is een fraaie semi-modulaire synthesizer van het alom gerespecteerde Moog. Er is dus een vast aantal modules welke je met patchkabels aan elkaar kunt koppelen, waardoor al je modules weer een totaal andere context krijgen. Vanwege z'n compacte formaat is 't ook een leuke synth om mee te touren, bijvoorbeeld omdat je de toetsenist van een band bent. Maar dan wel veilig, in een passende case, want zo'n Moog-synthesizer is te mooi om krassen toe te staan als gevolg van transport. De SR-case is die case, en in deze set krijg je die case er mooi bij. Handig toch?
De Moog Minitaur is een analoge hardware bass synthesizer, die uitstekend gebruikt kan worden voor het creëren van uw eigen bassgeluiden. De compacte, schuin geplaatste behuizing vindt direct een plaatsje op uw bureau of studio-desk, waardoor hij keer op keer gebruikt kan worden voor het maken van bijzondere, gepersonaliseerde bass sounds.Moog Minitaur bedieningsmogelijkhedenDe Minitaur van Moog beschikt standaard over verschillende, klankbepalende elementen. Deze zijn door middel van schakelaars in- of uit te schakelen, of via parameters te beïnvloeden. Zo is er onder meer een optie aanwezig om te kunnen schakelen tussen twee oscillatoren, er zijn VCO frequentiefilters aanwezig, evenals cutoff filters, attack, decay en sustain voor de voorversterker, VCO mix en zelfs mod-knoppen. Verder is er een inschakelbare glide met een glide rate parameter-instelling. Hiermee wordt het maken van eigen bassklanken een leuke uitdaging.
Als je een Moog Grandmother hebt zul je er wellicht ook wel mee willen optreden. Door alle bedieningselementen is 't immers wel een machine waar je live iets mee kunt, nog afgezien van 't feit dat 't natuurlijk een stoer ding in een band is. Maar ja, transport. Zullen we afspreken dat we de Grandmother niet ergens in de kofferbak dumpen? Beter is 't om een mooie case ervoor in huis te halen, zoals de Moog SR-Series Case. Deze heeft de perfecte pasvorm, heeft heel wat ruimte in de accessoirevakken, en is voorzien van handige handvatten. Zelfs als rugtas is deze case te gebruiken, voor handsfree wandelingen richting een optreden.
Moog heeft zijn populaire EP-2 expressiepedaal verbeterd. Het resultaat, de EP-3. Dit is hét expressiepedaal waar u altijd al naar zocht. Hij is gebouwd als een tank en werkt met alle denkbare synthesizers en effectpedalen, waaronder Moog's eigen Voyager en Little Phatty. Wat wilt u nog meer van een expressiepedaal? U kunt de EP-3 ook nog eens finetunen met de externe volumeregeling, zodat u de volledige controle hebt over hoe het op uw apparatuur reageert.Moog EP-3: schakelbare polariteitDe Moog EP-3 is de ideale partner voor Moogerfooger én Minifooger effectpedalen, en eigenlijk alles met een expressiepedaal-ingang dankzij een onboard polariteit-schakelaar. Het aansluiten van het pedaal kan met iedere standaard 6.3 mm TRS instrumentkabel. U krijgt er echter een 1.8 meter lange kabel gratis bij. Een innovatieve cam-mechanisme garandeert een soepele en directe actie en geeft u het gevoel van precisie. Geef expressie aan uw geluid met de Moog
De Moog Matriarch lijkt wel wat op de Moog Grandmother, maar is groter en mag dus ook als de (nog) betere synthesizer bestempeld worden. Semi-modulair, dus er is een vast aantal modules, maar door patchkabels kun je zelf bepalen hoe deze modules op elkaar reageren. In feite levert iedere kabelconfiguratie weer een nieuwe synthesizer op. Een mooie om mee te touren, bijvoorbeeld met je band. Transport is echter hét moment waar krassen kunnen ontstaan, en dat verdient deze Moog niet. Gelukkig heeft Moog de SR-case, een stukje maatwerk voor deze synthesizer. In deze bundel hebben we de Matriarch en die SR-case gecombineerd, want ook wij houden van makkelijk!
Moog-spullen zijn populair. En dan gaat het echt niet uitsluitend over de grote synths, maar juist ook de wat kleinere apparaten gaan gretig de deur uit bij ons. Denk aan een Mother-32, DFAM of Subharmonicon. Moog heeft nu een heel interessante verzameling toebehoren beschikbaar voor de genoemde machines. Specifiek gaat het dus over alle huidige en toekomstige Moog-apparaten die de formfactor van de genoemde desktopmodules hebben. In deze Moog Sound Studio Accessory Kit tref je onder meer diverse kabels, een fraai 3-tier rack, een hoes en zelfs een vierkanaals summing-mixer (en tevens stroomverdeler). Dat zijn allemaal spullen die je echt heel goed kan gebruiken bij je Moog-synths, en in dit product zit het allemaal bij elkaar. Handig, nietwaar?
Je hebt niet altijd zin om je synth op te bergen als je weet dat je 'm een tijd niet gaat gebruiken. Soms is een hoes erover ook genoeg. Deze Moog Subsequent 25 Dust Cover is zo'n hoes, en de Sub 25 is dergelijke bescherming meer dan waard. Ook nuttig bij kleinschalige optredens trouwens, als je in een rokerige omgeving bent, dan kun je in de pauzes de synth even bedekken.
Heb je een Moog Subsequent 37 en wil je ermee optreden? Voorkom deukjes, krassen en beschadigingen die tijdens transport op kunnen treden. En belangrijker nog: geef je Moog houvast! We hebben het hier over de Moog Subsequent 37 SR Case. Naast de bescherming is 't dus ook gewoon zeer handig: een handvat, een schouderband, en zelfs draagbaar op je rug.
De Moog Minimoog Model D is geen goedkope synthesizer, daar wil je extra zuinig mee zijn. En dan niet alleen vanwege stof, maar ja, in menig studio wil ook nog weleens een kat rondlopen, en die beesten verliezen ook haren aan de lopende band. Kortom, zo'n dure synth verdient een mooie stofhoes die er speciaal voor is gemaakt: de Moog Model D Dust Cover. Gelet op de prijs van een Model D mag je over deze hoes geen twijfels hebben.
Een Moog Model D verdient de beste bescherming tijdens transport. En transport zal er zijn, want de Minimoog is bij uitstek een show-synth voor op het podium, daar wil je zeer graag mee optreden. De Moog Model D SR Case is een softcase, iets minder een probleem dus als deze tegen je benen botst. Wel alle bescherming, en nog wat ruimte voor accessoires. Gezien de prijs van een Model D mag de investering in deze softcase geen discussies oproepen.
Met een Moog Subsequent 37 Dust Cover houd je deze synth stofvrij. En dat moet niet onderschat worden, aangezien zo'n Moog doorgaans bewegende delen heeft (zoals draaiknoppen). En daar wil je zo min mogelijk stof in hebben, liefst helemaal niks. Gezien de klasse en de waarde van zo'n Moog, is de investering in deze stofhoes meer dan gerechtvaardigd.
De Moog Subsequent 25 is een compacte parafonische analoge synthesizer, en daarmee erg leuk om bijvoorbeeld als top in een keyboard-rig te gebruiken. Een vlugge blik op het bedieningspaneel leert dat het een analoge synthesizer is met de basis aan functionalitet. Twee oscillatoren met ondersteuning voor hard-sync, een mixer met daarin een extra suboscillator en een ruisgenerator. Er is een filter en er zijn twee sets ADSR-envelopes, je kunt de glide-snelheid regelen en er zijn presets. Het is een soort basis die een slagje kleiner is dan bijvoorbeeld de Minimoog. Dat lijkt zo, maaar is dat ook zo?Eigenschappen van de Moog Subsequent 25Deze Moog heeft nog een berg functies, en die zitten in hun eigen woorden 'under the hood'. Onder de kap dus. Deze parameters kun je bereiken met de Subsequent 25 zelf, via MID en via de gratis Editor/Librarian. Om een voorbeeld te geven, op het paneel heb je bij de filter eigenlijk alleen maar de keuze om 'm te gebruiken,
HP's heb je nooit genoeg! We hebben 't hier niet over de printers, maar over de ruimte die Eurorack-modules innemen, uitgedrukt in HP dus. Met een Moog 104 HP Powered Eurorack Case krijg je een flinke bak met ruimte, ideaal als je flink wat grote modules hebt. Een mooie oplossing ook om de wat grotere Moog-moduels te plaatsen (zoals de DFAM), aangevuld met enkele andere modules - misschien wel een leuk galmpje!
De Moog Grandmother is een semi-modulaire analoge synthesizer met een ingebouwde arpeggiator, sequencer en spring reverb tank. Deze kleurrijke unit grijp terug naar de modulaire roots van Moog, waarbij experimentatie en ontdekken net zo belangrijk is als het eindresultaat. Stap in het oneindige muzikale speelterrein van het herconfigureerbare voorpaneel van de Grandmother. Ook beginners kunnen direct aan de slag want patching is niet nodig.Grandmother van een grote familieMoog heeft zich laten inspireren door de iconische modulaire synths die Bob Moog heeft ontworpen tijdens de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. Zo zijn de oscillatoren gebaseerd op de Moog Minimoog en de mixer op de Moog CP3. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want de Grandmother is te gebruiken met onder andere de Moog Mother-32, Moog DFAM (Drummer From Another Mother) en andere modulaire Eurorack-systemen.Geschikt voor allerlei muzikantenDe Grandmother biedt een
Een Minimoog Model D is natuurlijk wel heel stoer om mee op te treden. Het is immers niet zo dat een Minimoog niet herkenbaar is, in tegendeel zelfs. Dus die wil je wel zichtbaar op het podium hebben. Alleen het transport nog, dat doen we wel netjes, toch? Dus niet die Minimoog op de achterbank van de auto gooien, tussen de grootst denkbare en potentieel beschadigende zooi. Gewoon netjes in een fatsoenlijke koffer, dan heb je nog een handgreep ook, en da's wel zo prettig. Die koffer, of flightcase, is de Moog Model D ATA Road Case. De ideale bescherming voor je legendarische Model D.
De Moog Sub 37 Tribute Edition was en is al een fantastische synthesizer, maar de Amerikaanse synth-gigant heeft dit instrument nog beter weten te maken. Het resultaat: de Moog Subsequent 37! Op het eerste gezicht lijkt de Subsequent veel op de Sub, maar 'onder de motorkap' is er een hoop verbeterd. Zo heeft de mixer-sectie maar liefst twee keer zoveel headroom gekregen. Hiermee zijn cleane sounds echt een stuk cleaner, zeker in de zogeheten duo performance modus. Hiermee is de Subsequent 37 onder andere nog beter in te zetten in rustigere muziek, zonder gelijk iedereen omver te blazen.Subsequent 37: ontzettend subtiel, maar ook loeihard scheurenEen echte Moog moet natuurlijk ook ranzig kunnen klinken, en dat is met de Subsequent 37 alles behalve een probleem. De gain-staging in de Ladder-filter is opnieuw vormgegeven, om de harmonische verzadiging en analoge compressie flink te kunnen boosten. Het voordeel hiervan is dat je een stuk meer laag krijgt voor
De grootste uitdaging bij de Moog Mother-32 is het feit dat alle componenten aan elkaar gepatcht kunnen worden. Hier heeft u dus patchkabels voor nodig, vijf zijn er bij de Mother-32 reeds meegeleverd. Meer kabels betekent meer mogelijkheden, dus een of meer zakjes met patchkabels is nooit weg. Als u meerdere Mother-32 synthesizers tegelijk gebruikt, en u een beetje avontuurlijk bent, zult u zeer waarschijnlijk zomaar een zakje of vier nodig hebben.
In de jaren 70 kwam de Minimoog uit, en dat was eigenlijk de start van de conventionele synthesizers zoals we die nu kennen. Een belangrijke synthesizer in de geschiedenis dus, eentje die nog steeds zeer gewild is bij fans van analoge vintage synths. Nog een opmerkelijk detail is dat we nu een halve eeuw verder zijn, dus als je momenteel een jong-volwassene bent: de Minimoog is de synthesizer die je opa bespeelde! Maar, echt 'weg' is de MInimoog nooit geweest. Zeker in de laatste twintig jaar, waarin de oude synths ineens weer populair werden, zag je geregeld remakes verschijnen. Als je het ervoor over hebt (en de prijs heb je vast al gezien), we hebben hier dus een heruitgave van de originele Minimoog Model D! Het gaat om de 2022-Editie, gemaakt door Moog zelf. Geen kloon dus, dit is een echte Minimoog, echter dan echt kan niet!Eigenschappen van de Moog Minimoog Model D 2022 EditionEigenlijk hoort de Minimoog inmiddels bekend terrein te zijn, maar we gaan er
Patchkabels horen bij een modulaire synthesizer, zoals de kleur magenta bij Bax-shop hoort. Onafscheidelijk, en daarom zet Moog een zakje met vijf patchkabels op de markt voor uw Moog Mother 32 semi-modulaire analoge synthesizer. Deze kabels hebben een lengte van 30 cm, en zijn dus vooral geschikt als u meerdere Mother 32 synthesizers aan elkaar wilt patchen. Als u een echte sound-tweaker bent heeft u best wel wat patchkabels nodig, een zakje of twee of drie is echt geen overbodige luxe!
Met een Moog One 16-Voice heb je wel even iets moois in je studio staan, dat maakt indruk! Al is de Minimoog (en de vele erop gelijkende synths) nog zo befaamd, deze Moog One is gewoon het betere werk. Alles wat je ooit op een Moog had willen hebben is inmiddels toegevoegd, en daarmee is dit misschien wel de mooiste Moog die je op dit moment kunt kopen. Redenen om in een Moog te investeren mogen bekend worden geacht: analoge en moddervette oscillatoren. Toch zou je soms meer willen dan alleen maar de klassieke golfvormen (zaagtand, triangel, pulse), vandaar dat je ook ringmod-, sync- en FM-mogelijkheden krijgt.Moog One: De eigenschappenNaast de reeds genoemde oscillators krijg je een gezellige club filters om frequentiegebieden in je klank bij te sturen. Van die filtersectie kun je de routing aanpassen: serieel of parallel. Als je je klank dynamisch wilt aanpassen, dan kun je vier LFO’s en drie envelopes benutten. Naast deze mogelijkheden is er ook nog een
Moog dfam drummer from another mother drum synthesizer
Moog
Met de Moog DFAM 'Drummer from another mother' kun je heel intuïtief werken. Zelfs als je nog helemaal geen enkele ervaring hebt met semi-modulaire analoge synths maak je met 'Drummer from another mother' al snel toffe loops en beats. Deze synth is voorzien van twee oscillators (met zaagtand en blokgolf wave-forms), een white noise generator en een externe audio input. Met de oscillators en white noise generator creëer je zelf de geluiden. Je hebt de beschikking over 8 steps waarin je je beat kunt programmeren. Iedere step heeft een controle knop voor velocity en pitch - dat zorgt ervoor dat je heel dynamisch klinkende beats kunt maken. Moog DFAM: Drummer From Another Mother drum synthesizerOp zich kun je deze drum synth als stand-alone gebruiken. Je hoeft geen ingewikkelde verbindingen te maken met patchkabels om het apparaat te kunnen gebruiken. Maar - er zit natuurlijk niet voor niets een hele rits 3.5 mm
Op een dag wist Moog het: het is tijd voor een Eurorack-Moog. De Moog Mother-32 semi-modulaire analoge synthesizer Eurorack is het resultaat. Het grootste deel van deze desktopmodule bestaat uit schakelaar en draaiknoppen, hiermee bepaalt u kernachtig de klank. Dat de oscillator (zaagtand en blokgolf) lekker Moogy klinkt zal niemand verbazen, net zoals dat de filter (LP/HP) die typische Moog-feeling uitademt. 'Kernachtig' is een ruim begrip in dit verband: er zijn al heel veel bijzondere klanken mogelijk met hier en daar zelfs een beetje modulariteit. Met de step-sequencer, onderaan het paneel, maakt u een lekkere bass-line terwijl u met alle draaiknoppen de klankkleur hiervoor optimaliseert. Tot zover een uitgebreide maar kernachtige synthesizer waar er inmiddels velen van zijn.Modulariteit in de Moog Mother-32En toch is er een verschil. De rechterzijde van het paneel bevat een patch-paneel, en dát is de plek waar de ware klanken-tweaker voor