Filters
pallavicini
3 productenCesanese amarasco pallavicini wijn
Pallavicini
De Cesanese voor deze Amarasco van Principe Pallavicini groeit op de vulkanische bodem ten zuiden van Rome in een glooiend heuvellandschap. In de geur nootmuskaat, specerijen en rozen. In de smaak balsamico, rijp fruit en koffie tonen. 12 maanden lagering op eiken fusten. Een topwijn uit Lazio. Cesanese Amarasco Pallavicini De Cesanese voor deze Amarasco van Principe Pallavicini groeit op de vulkanische bodem ten zuiden van Rome in een glooiend heuvellandschap. In de geur nootmuskaat, specerijen en rozen. In de smaak balsamico, rijp fruit en koffie tonen. 12 maanden lagering op eiken fusten. Cesanese Amarasco is een topwijn uit Lazio. WIJNHUIS PRINCIPE PALLAVICINI De aristocratische familie Pallavicini met aan het hoofd Niccolò vestigde zich in het midden van de 17deeeuw in Lazio. De familie was verweven ein de politiek en kerk. Met een paus als beroemdst familielid, Clement IX, en de eerste burgemeester van Rome, Francesco Pallavicini. In 1670, Giovanni Battista Rospigliosi trouwde Maria Camilla Pallavicini, de nicht van Niccolò Pallavicini. In 1704 kocht hij het Palazzo del Giardino Rome, dat later hernoemd werd naar Palazzo Rospigliosi Pallavicini. Het is nu nog steeds in familie bezit. Principe Pallavicini is een familiebedrijf van de gelijknamige beroemdearistocratische familie die al 300 jaar wijnmaken. In Lazio (rond Rome) liggen de wijngaarden waar de Malvasia voor de Frascati en Cesanese (voor de Rubillo en Amarasco) uitstekend tot hun recht komen. DREAM TEAM Don Vittoria Pallavicini, de huidige directeur, heeft met Carlo Ferrini een top-consultant binnen gehaald. Daarnaast kwam keldermeester Marco Cerqua over Brolio Barone Ricasoli en aan de commerciële kant Dante Cecchini van Banfi. Ze hebben allen hun sporen al verdiend bij gerenommeerde Toscaanse bedrijven. Een Dream Team wil natuurlijk ook werken met de mooiste spullen. Zo werd er een nieuwe wijnkelder gemaakt met afgeknotte kegelvormige vaten. Geschikt voor de afzonderlijke vinificatie van elke druivensoort van verschillende percelen. Doel is om de kwaliteit te verbeteren met als speerpunt de druivenrassen Malvasia Puntinata (Lazio) en Cesanese. De autochtone druivenrassen van Lazio. LOKALE DRUIVEN Cesanese is een lokale druif die haar naam dankt aan het bij Rome gelegen plaatsje Cesano. Door de geschiedenis heen heeft de druif veel populariteit genoten. Een Romeinse keizer (Nevra) liet zelfs een residentie bouwen in Piglio waar de druif het best tot zijn recht komt. Daarna was het de lievelingswijn van verschillende pauzen en notabelen. De druif heeft veel zon nodig en produceert zachte, vriendelijke, sappige wijnen met elegante zuren. Door de ingrepen van een nieuwe kerldermeester, Marco Cerqua, en consultant Carlo Ferrini worden de wijn van Principe Pallavicini steeds beter gewaardeerd door pers en publiek. De 2016 is net nieuw en kan de beoordelingen nog verwachten. Maar dat het weer beter zal zijn staat buiten kijf. Hou deze wijn in de gaten.
https://www.topdrinks.nl/
Cesanese rubillo principe pallavicini wijn
Pallavicini
De Cesanese druif geeft onweerstaanbare soepele rode wijnen. Een diep rode kleur, in de neus fris rood fruit. Je proeft fruitige impressies van rode kersen, pruimen en vijgen. Deze 'Rubillo' is mondvullend zacht met aangename zuren. Uitstekend bij pizza, pasta met rode saus, gevogelte. Cesanese Rubillo Principe Pallavicini Principe Pallavicini is een familiebedrijf van de gelijknamige beroemdearistocratische familie die al 300 jaar wijnmaken. In Lazio (rond Rome) liggen de wijngaarden waar de Malvasia voor de Frascati en Cesanese uitstekend tot hun recht komen. Cesanese is een lokale druif die haar naam dankt aan het bij Rome gelegen plaatsje Cesano. Door de geschiedenis heen heeft de druif veel populariteit genoten. Een Romeinse keizer (Nevra) liet zelfs een residentie bouwen in Piglio waar de druif het best tot zijn recht komt. Daarna was het de lievelingswijn van verschillende pauzen en notabelen. De druif heeft veel zon nodig en produceert zachte, vriendelijke, sappige wijnen met elegante zuren. Wijnen uit Lazio: Er zit een goud in deze heuvels Augustus 2017 | Vinous - geschreven door Ian d'Agata Vertaald oktober 2017 - Michiel van Wijk Er is geen Italiaanse wijnregio die me meer frustreert dan Lazio (Latium in het latijns). Een gebied dat ik zeer goed ken aangezien het grootste gedeelte van mijn volwassen leven zich hier heeft afgespeeld. Ik gebruik frustratie omdat, het is misschien moeilijk te geloven, er geen andere onbekende regio in Italië bestaat die meer potentieel heeft voor het maken van wijn dan Lazio en waar dit potentieel nog steeds niet gebruikt wordt. Lazio is uniek gelegen voor wijnbouw vanwege het milde klimaat, vruchtbare en gevarieerde mix van bodemsoorten. De vulkanische bodem is prominent aanwezig. En dan de zeewind, voldoende regen, uitgesproken temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een overvloed aan zeldzame, druiven variëteiten van een hoog niveau. Deze bijzondere gaven zou de regio de capaciteit moeten geven om wijnen te maken die passen tussen de topwijnen op wereldniveau. Maar het grootste gedeelte van de 20steeeuw is het gebied in een soort melancholieke depressie geweest. Je hoeft maar te kijken naar de Frascati, eens de trots van Lazio, waar een janboel van gemaakt is. Het goede nieuws is nu dat een nieuwe generatie wijnmakers het proces oppakken en de familiebedrijven in de juiste richting sturen. Ook in andere delen van Italië zien we deze positieve ontwikkeling. De geschiedenis herhaalt zich eindelijk Twee duizend jaar van kwalitatieve wijnbouw en een geschiedenis van begeerde wijnen (in ieder geval in de oudheid en de middeleeuwen) bewijst dat het kwaliteitsniveau van Lazio de norm was. In het oude Rome werden tientallen verschillende wijnen afkomstig uit de directe omgeving van de oude stad verhandeld. Wijnbarren waren al populair en wijnproevers kregen veel waardering. Horace, Petronius, Martial en andere beroemde auteurs schreven en discussieerden over wijn, bijna net zoals nu weer gebeurd. Pliny, die alle wijn perfect categoriseerde, maakte zelfs een ranglijst van de wijnen. In latere eeuwen was ook veel enthousiasme voor de wijn uit Lazio, rond 1500 Paus Paul III had zijn eigen sommelier (bottigliere, zoals de functie toen heette). De sommelier had de beschikking over een kelder met veel voorraad waarin de wijnen uit Lazio overheersend aanwezig waren. Het schijnt dat de Paus de witte en rode wijn uit de Colli Albani en Castelgandolfo het meest waardeerde. Weer later was van Koningin Victoria bekend dat ze een grote fan was van Frascati, dat aan het hof werd geserveerd. SUCCES (OF NIET) Maar uiteindelijk leed de kwaliteit van wijn onder het succes. Producenten begonnen in volume te denken ten koste van de kwaliteit. De vooruitgang naar moderne wijnbouw en wijntechnieken, verlaging van de opbrengsten, betere kloontechnieken en plantselectie, biologisch werken, gecontroleerde fermentatie, hygiëne in de kelders, het gebruik van beter hout voor de lagering en alle andere maatregelen die over heel Italië werden ingevoerd om de kwaliteit te verbeteren in de laatste decennia van de 20steeeuw gingen Lazio voorbij. Deze situatie werd onhoudbaar aangezien het maken van kwaliteitswijnen eind jaren 70 de standaard begon te worden. De markt droogte op voor de vele smakeloze witte wijnen die meteen na de botteling al begonnen te oxideren, alsmede voor de boerse rode wijnen. Terwijl de wijnbouw en het wijn maken in de jaren 1980's en 90's sterk in kwaliteit toenam werd in Lazio net als in andere delen van Italië dezelfde fout gemaakt. Er werden druivenrassen geplant die in het gebied natuurlijkerwijs niet voorkwamen. Zoals Syrah, Chardonnay, Sauvignon en Petit Verdot, voornamelijk op voorspraak van internationaal denkende consultants. Merlot en Cabernet waren er wel al sinds het midden van de 18deeeuw. TIJDVERLIES Het resultaat was dat waardevolle tijd verloren ging aan het maken van Chardonnay en Sauvignon Blanc, wijnen waar echt geen interesse voor was en waarvan elders in de wereld veel betere exemplaren van gemaakt werden tegen veel lagere prijzen. Waardevolle tijd die beter gebruikt had kunnen worden om de lokale druivenrassen eens goed te bestuderen en in kaart te brengen. Druivenrassen die van extreem hoog niveau zijn zoals Bellone en Cesanese. Als er maar een beetje meer aandacht was besteed aan deze druiven was de achterstand van Lazio niet zo groot geweest. HOOPVOLLE TOEKOMST Maar vandaag de dag is het scenario verbeterd. Het is zelfs zo dat sommige van de Lazio wijnen, hoewel nog onbekend, alweer tussen betere wijnen worden gerangschikt. U zou kunnen zeggen dat we nu op het punt staan om de echte grootheid van de wijnen te ontdekken. Net zoals die vroeger bij de bewoners van het oude Rome en het Romeinse Rijk zo gewild waren. De waardering voor Cesanese en Malvasia komt dan weer terug.
https://www.topdrinks.nl/
Principe pallavicini frascati poggio verde wijn
Pallavicini
Strogeel met groene tinten in de kleur, een geur van bloesem en tropisch fruit. Pallavicini brengt het unieke van de Frascati wijn weer terug. De combinatie van Malvasia, Greco 15% en Bombino 15% druiven in de Poggio Verde geeft een knapperige schone en een unieke harmonieuze stevige smaak (kruisbessen, meloen, citrus, zilt, mineralen). Rijping 4-5 maanden op eigen droesem. Pallavicini - het wijnhuis Principe Pallavicini is een familiebedrijf van de gelijknamige beroemde aristocratische familie die al 300 jaar wijn maken. In Lazio (rond Rome) liggen de wijngaarden waar de Malvasia voor de Frascati en Cesanese (voor de Rubillo) uitstekend tot hun recht komen. FRASCATI SUPERIORE Frascati was eind jaren '70 en in de jaren '80 van de vorige eeuw enorm populair in Nederland. Italiaanse wijn was toen redelijk nieuw op de markt en samen met o.a. Chianti, Orvieto, Soave, Bardolino en Lambrusco vormde Frascati een kopgroep. Deze wijnen waren toen het goedkoopste in de markt. Buiten Lambrusco en een enkele basis Soave zijn de wijnen stuk voor stuk duurder geworden en zijn ze kwantitatief uit de markt gedrukt. Niet erg voor ons, want de Italianen zijn zich op de kwaliteit gaan richten. Door Principe Pallavicini is Frascati weer terug aan het komen op de kwaliteitsmarkt. De beste wijngaarden hebben een DOCG status en dan mag ook de term Superiore aan de naam worden toegevoegd, zoals deze Poggio Verde. INTRODUCTIE - PALLAVICINI FAMILIE De oudste vermeldingen van deze familie dateren uit de XIIe eeuw. Gedurende eeuwen kende deze familie veel voorspoed en had grote macht. De familie kon dankzij goede contacten met verschillende heersers zich een groot netwerk uitbouwen. Takken van deze familie bloeiden in Turijn en Genua, de familie behoorde tot de belangrijkste Ligurische families Verschillende leden financierden belangrijke kunstenaars, waardoor de familie een groot familiaal patrimonium kon uitbouwen. Ze onderhielden veel contact met verschillende Antwerpse Meesters, zoals Rubens en van Dyck. DE WIJNGESCHIEDENIS van PRINCIPE PALLAVICINI Het wijnhuis Principe Pallavicini is gesticht door één van de oudste nobele families in Italië. Een familie die altijd heeft geloofd in de uitzonderlijke wijnbouw mogelijkheden op hun eigen landgoederen. Ondertussen kunnen ze met trots zeggen dat ze 300 jaar ervaring hebben in de wijnbouw en het wijnmaak proces. WIJNHUIS Geïnspireerd door het uitgangpunt dat 'groei' alleen mogelijk als je bereid bent om te 'veranderen', is er in de jaren '80 een nieuw project opgestart voor de productie van wijn in Colonna (zo een 35 kilometer onder Rome) en werden nieuwe wijngaarden aangeplant in het aangrenzende Marmorelle gebied. Nieuwe projecten van dit kaliber kunnen alleen slagen door met toewijding en passie te werken aan het unieke karakter van het land en de wijn. De productie in Colonna is gevestigd in de voormalige 'Antica Osteria della Posta' een gebouw van einde 18de eeuw. In Marmorelle bevindt zich het rijpingspotentieel; de wijn, in barriques en flessen, rijpt daar in oude grotten. Koeling is hier niet nodig, de temperatuur is mooi stabiel.
https://www.topdrinks.nl/
Aan je favorieten toevoegen of een prijsjager instellen?
Wil je dit product aan je favorieten toevoegen of wil je een prijsjager instellen? Maak dan een account aan voor verlanglijstjes en meer!