Een heerlijke zachte wijn van dezelfde druiven als voor de Valpolicella worden gebruikt. Ook voor deze Rubicondo zijn de druiven twee weken te drogen gelegd na de oogst. Het resultaat is een kruidige, zwoele wijn gevuld met de smaak van overrijpe kersen, iets van marsepein met een verfrissende afdronk. Dit zijn wijnen die iedereen gewoon lekker vindt. Rubicondo Rosso Veronese IGT Een heerlijke zachte wijn van dezelfde druiven als voor de Valpolicella worden gebruikt. Ook voor deze Rubicondo zijn de druiven twee weken te drogen gelegd na de oogst. Het resultaat is een kruidige, zwoele wijn gevuld met de smaak van overrijpe kersen, iets van marsepein met een verfrissende afdronk. Dit zijn wijnen die iedereen gewoon lekker vindt. Een belangrijke serveertip is dan de temperatuur. Lekker gekoeld komen de fruitsmaken goed tot hun recht en smaakt de wijn wat lichter. Dit past bij de vis en jonge kazen. Als de wijn rond de 20ºC is past hij beter bij vleesgerechten en BBQ. GEGEVENS Jaar 2019 Druiven Corvina Veronese 50% , Rondinella 25%, Merlot 25% Alcohol gehalte 13,5% Oogsttijd Midden september Decanteren/luchten Liefst 20 minuten, hoewel hij ook direct te drinken is Bewaren NU OP DRONK. Over 5 jaar gaat de wijn achteruit. Wijnbereiding Maceratie en fermentatie vinden plaats in de Fermentino Ca'Botta® roestvrijstalen tanks volgens een gepatenteerd proces. De maceratie duurt 7 dagen bij een temperatuur lager dan 8 ° C, de fermentatie 7 dagen bij een temperatuur lager dan 20 ° C. Na fermentatie rijpt de wijn 2 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten. Herkomst Veneto Informatie producent Tenute Ca'Botta - een Italiaanse innovatieve wijnmakerij die gespecialiseerd is in het maken van droge wijnen van gedroogde druiven in het Valpolicella gebied. Ca'Botta's sterke, rijke smaak en elegant uitgebalanceerde wijnen worden bekroond op internationale wedstrijden en ontvangen jaarlijks hoge cijfers van wijncritici als Luca Maroni en Luca Gardini. Gebruikmakend van eigen wijnbereidingstechnieken bij de druiventeelt, wijnfermentatie en maceratie, geeft de gepatenteerde tank Fermentino Ca'Botta® met een mix van traditionele wijnbereidingstechnieken u de uitzonderlijke wijnen van Tenute Ca'Botta. Tenute Ca'Botta maakt dichte, intense en sterke wijnen in een elegante balans van gedroogde druiven, door gebruik te maken van de appassimento methode (het proces van het drogen van druiven onder natuurlijke omstandigheden). De wijn geeft vaak meer dan je verwacht. Ca' Botta maakt bijna al haar wijnen van gedroogde druiven. Dat deze filosofie gewaardeerd wordt door de hedendaagse wijndrinker staat vast. Dit is goed te zien op Vivino, de meeste wijnen hebben de score van 4.0 of meer. De Rubicondo doet daar met 4.1 niet voor onder. APPASSIMENTO Is de methode van het indrogen van de druiven. De druiven liggen in kratten in een hooggelegen schuur die blootgesteld is aan de buitenlucht. De 'tocht' zorgt voor indrogen zonder dat er schimmels of rot ontstaat. Ca'Botta gebruikt de methode voor al haar wijnen, waarbij de tijd van indrogen per wijn verschilt. De meeste wijnhuizen gebruiken deze methode alleen voor het maken van de Amarone. Voor deze wijn is een indroogtijd van 100 dagen verplicht. ANDERE WIJN VAN DIT WIJNHUIS Amarone della Valpolicella 'Cajo' Valpolicella Classcico Superiore Costa Rossa