De kleur is strogeel met gouden reflecties. De neus biedt intense hints van vers fruit (appel, perzik en exotisch fruit). In de mond is het intens en persistent met een fruitige afdronk. Een fijne wijn die een zacht mondgevoel geeft. Pecorino is toch eigenlijk een zeer bekende schapenkaas? Dat klopt en de naam komt ook van de schapen want die vonden deze druif eigenlijk wel heel lekker. Pecora betekent schaap in het Italiaans. Pecorino Savini 'Tertulia' Pecorino is een ondertussen een populaire druif (en wijn) geworden. Naast de Trebbiano en Montepulciano neemt het een steeds belangrijker plaats in in de Italiaanse wijnwereld. De druif is in de Abruzzen al zeer gewild. Het verhaal van de Pecorino druif Ja, want Pecorino is toch eigenlijk een zeer bekende schapenkaas? Dat klopt en de naam komt ook van de schapen want die vonden deze druif eigenlijk wel heel lekker. Pecora betekent schaap in het Italiaans. Men heeft lang gedacht dat de Pecorino druif uitgestorven was. Gezien de dunne schil en de daarbij behorende gevoeligheid voor klimaat en ziektes was deze druif niet gemakkelijk te verbouwen. De moeilijke eigenschappen waren daarom ook de voornaamste reden voor het verdwijnen van de Pecorino rond 1900. Pas begin jaren tachtig van de vorige eeuw, 80 jaar na verdwijning, werd in de buurt van Arquata del Tronto een oude Pecorino-wijnstruik ontdekt. Wijnproducent, ontdekker en bovenal liefhebber Guido Cocci Grifoni besloot de wijn, 100% Pecorino, op de markt te brengen. Na veel onderzoek en optimalisatie van vinificatiemethoden kwam de eerste Pecorinowijn begin jaren negentig op de markt. De opmars van deze wijn is dus pas recent ingezet, nu verbouwen verschillende wijnproducenten de Pecorino druif.