De Pedro Ximénez druif is een natuurlijk zoete druif. Deze druiven worden eerst zongedroogd waardoor ze hun exceptionele concentratie aan restsuikers behouden. Het rijpingsproces is uitsluitend oxidatief waardoor de wijn een aromatische concentratie heeft met een grote complexiteit maar wel met volledig behoud van haar karakteristieke frisheid. Een donkere ebony gekleurde fluweelzachte zoete sherrywijn. Stroperigheid en met een bouquet van rozijnen, dadels, gedroogde vijgen, honing en gekonfijt fruit. Tegelijkertijd geeft het je ook de sensatie van koffie, cacao en zoethout. PX is een ideale begeleider van oude pittige kazen, bittere chocolade dessert met of zonder vanille ijs. Bodegas Yuste Pedro Ximenez 'Señorita Irene' De Pedro Ximénez (PX) druif is een natuurlijk zoete druif. Deze druiven worden eerst zongedroogd waardoor ze hun exceptionele concentratie aan restsuikers behouden. Het rijpingsproces is uitsluitend oxidatief waardoor de wijn een aromatische concentratie heeft met een grote complexiteit maar wel met volledig behoud van haar karakteristieke frisheid. Een donkere ebony gekleurde fluweelzachte zoete sherrywijn. Stroperigheid en met een bouquet van rozijnen, dadels, gedroogde vijgen, honing en gekonfijt fruit. Tegelijkertijd geeft het je ook de sensatie van koffie, cacao en zoethout. PX is een ideale begeleider van oude pittige kazen, bittere chocolade dessert met of zonder vanille ijs.
Bodegas yuste manzanilla 'la kika' 0,375 l wijn + giftbox
Yuste
Heldere, schone kleur met goude reflectie. In de geur aroma's van gedroogd fruit en giste met associaties naar een frisse ziltige zeebries en jodium. Krijtachtige mineraliteit met een elegante complexiteit. Volle maar droge, ziltige smaken die een heerlijk licht en fris palet weergeven. Robuust met tonen van gedroogd fruit en geroosterde noten met een lange afdronk. Perfect in balans! Fantastisch bij zeevruchten, gezouten vis, stoofschotels, kazen en Jamón Ibérico de bellota. Deze “onmogelijk” manzanilla balanceert op de grens van de biologische rijping onder haar eeuwige sluier van flor. Twee jaar van statische veroudering en daarna 9 jaren in de criaderas.Het vertegenwoordigt de essentie van de albariza en van de soleras van eeuwenoude vaten die met zorg en toewijding zijn behandeld in de bodega in Sanlúcar. De beste manzanilla wijnen van Francisco Yuste is een eerbetoon aan zijn moeder - Doña Caridad Brioso-, maar liefkozend 'La Kika' genoemd.