internetwinkel.nl webwinkels online shops

Winkel zoeken

zoek naar: in

Webwinkel Otto.nl

Kleding, meubilair en zelfs elektronica! Otto.nl is een compleet warenhuis, maar dan online. Heb je vragen over het aanbod, dan staat de klantenservice elke werkdag van 9:00 tot 19:00 voor je klaar.
Open 'Otto.nl' in een nieuwe pagina. Open 'Otto.nl' in een nieuwe pagina.

Ervaringen met Otto.nl

1
Voorraadbeheersysteem is volledig onbetrouwbaar, ze geven geen info, je wacht te lang aan de telefoon ,enz, enz De mensen van de klantenservice kunnen ze regelrecht naar school sturen voor een opleiding !! Slechte afhandeling bestelling & uitermate teleurstellende klantenservice.
Waarschijnlijk is dit rijtje nog maar het topje van de ijsberg, want aan dit bedrijf klopt helemaal niets. Hopelijk lezen veel mensen dit en kunnen ze het verstandige besluit maken om toch ergens anders hun producten te kopen.
11-12-2013 door tja
1
Slechte communicatie. Goederen zouden direct geleverd worden maar dat is nooit gebeurd. Ik heb daarop contact opgenomen waarna bleek dat er een wanbetaler voor mij op mijn adres heeft gewoond. Ik daarvoor een formulier invullen waarna ik een maand later weer contact opneem en hoor dat mijn bestelling is geannuleerd. Dat laat je dan toch even weten. Moeten ze zo aan hun winst komen? Hopen dat klanten hun geld niet terug hoeven?
18-09-2012 door Berend
5
Eetkamer besteld, bank niet op juiste afmeting weergegeven waardoor tafel niet goed was, vervolgens beweerde Otto dat ze een rekening voor een aanbetaling hadden gestuurd, maar liefst 6 weken na bestelling belde ik erachter aan en vertelden ze doodleuk dat het alsnog moest en dat de termijn vanaf dat moment zou ingaan.....vervolgens bezorgden ze de bank bij een gehandicapte man aan de overkant van de straat en koppelden ze een retouropdracht van de eettafel niet aan juiste vervoerder. Tnt kwam met mini bestelbusje terwijl een verhuisbedrijf de tafel had bezorgd. Mijn vriend een dag vrij van zijn werk en dit alles voor niets....Mijn klacht ingediend per mail en deze is doorgestuurd naar een andere afdeling, dit is al een week geleden en nog niets gehoord. Koop er nooit meubelsss of dure dingen!!!
08-06-2011 door Irene
1
Zeer slechte organisatie. Niet klantvriendelijk. Top betaald maar krijg voortdurend aanmaningen dat er nog een rekening openstaat. Herhaaldelijk gebeld waarbij alles in orde gemaakt zou worden. Nou..mooi niet!! Dan maar mailen.....totaal geen reactie..... weer gebeld. ze lagen achter met het beantwoorden van de mail enzovoort....weer gebeld....weer gemaild enz.....NOOIT KOPEN DAAR!
28-04-2011 door Esther
1
wacht al 5 weken op een jas die blijkbaar pas ergens over 3 a 4 weken binnen zal komen. Stelletje amateurs, das dus 9 weken en dan nog maar zien, want ze zijn al 2 keer op de belofte teruggekomen.

KOOP NOOIT BIJ OTTO.NL!!
17-01-2011 door Maikel
1
Heb mijn bestelling nooit ontvangen - al zegt de Klantenservice van Otto van wel! Heb op 7 augustus een verklaring ingestuurd maar mijn geld heb ik nog steeds niet terug!
30-08-2010 door Mieke
De service van de Otto vind ik dieptriest.. Zelfs als je je geld al hebt overgemaakt en je al meerdere keren telefonisch contact hebt opgenomen, gebeurd er nog niks. Ik zit al een paar weken te wachten op een winterjas, maar kan onderhand beter een voorjaarsjas gaan aanschaffen.Ze beloven elke keer dat ie nu echt komt, maar er gebeurd niks. Super SLECHT EN FRUSTREREND!!!!
24-01-2010 door Natasha
1
De website van otto is ONBEREIKBAAR \
04-01-2010 door guilvy
1
service is baar slecht,mensen aan de telefoon weten net voor welk bedrijf ze werken maar das ook alles,verder kunnen ze je niks vertellen,lang gewacht en niks gekregen tot slot bestelling afgezegd en nu kan ik enkele weken gaan wachten tot ik mijn geld terug krijg,kort om kut,ik koop er nooit meer iets! laat het er ook niet bij zitten
22-12-2009 door simone
3
Gezien de reacties van hierboven een zeer slechte winkel waar ik niet snel wat zal kopen.
07-11-2009 door GBW Hobbelink
1
hele dag bezig geweest om contact te krijgen om een zending te retourneren.volgens de computer klopt het opgegeven servicenummer welk op de accept-giro staat niet en we krijgen niemand aan de telefoon. eens maar nooit meer!!!!!
26-10-2009 door mevr. m. ten haaf
1
Waardeloze service, artikelen nooit ontvangen maar krijg wel aanmaning en de klantenservice kan je geen klantenservice noemen want ze weten zgn nergens vanaf en op emails reageren ze helemaal niet en ondertussen moet ik maar betalen voor dingen die ik nooit ontvangen heb. Ik bestel er nooit meer.
02-10-2009 door esther
2
eindeloos gezeik. Ik ben 1 keer klant geweest, dat was dus ook de laatste keer!!
24-08-2009 door ruijgers
5
Ik heb wel een bed bij Otto bestelt en ipv de beloofde 4 wkn wacht ik helaas al 12 wkn en nog niks.
Bed bleek tot 2 x (ondanks de gevraagde vooruit betaling)niet eens bestelt te zijn. Bij de klatensevice konden zij mij niet vertellen hoe dat kon.
Nu voor de 3de keer bestelt en duimen draaien dat het nu wel goed gaat!
11-4-2009 door Maureen
11-04-2009 door Maureen
1
Otto verstaat de kunst om klanten moeiteloos tegen zich in het harnas te jagen. Met het plaatsen van een bestelling staat men namelijk ook aan het begin van een doodlopende weg, daarbij enthousiast verder geleid door stuntelende medewerkers van Otto's service-afdeling.
Wie wenst er nu nog met een bedrijf in zee te gaan dat zelf dreigt te verdrinken in nauwelijks correct afgehandelde bestellingen?
20-11-2008 door ruud
1
Slechte ervaring met de Otto. bestellingen lopen mis. en vervolgens weet de klantenservice ergens vanaf. als ze 3 weken levertijd opgeven, kunt er gerust vanuit gaan dat u een paar maanden kunt wachten. niet echt handig als je kleding zoekt voor een speciale gelegenheid.
12-11-2008 door Danielle
1
Zeer slechte winkel.
Zeer slecht telefonisch bereikbaar.
Afspraak is bij hun GEEN afspraak!
Problemen worden steeds doorgeschoven.
NIETS kopen dus !!
13-10-2008 door Niek
1
slechte service, lange wachttijden, kunnen zich duidelijk niet aan afspraken houden.
09-10-2007 door anneke

Beoordeel Otto.nl

Privacyverklaring