Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader.
Sapje bundelt 100 heerlijke saprecepten boordevol groente, een beetje fruit, wilde planten, zeewieren, paddenstoelen en diverse kruiden en specerijen. Van simpele shotjes tot doeltreffende detoxdrankjes. Voor zowel de beginnende als gevorderde sapjesdrinker. De recepten volgen de seizoenen, kennen elk een unieke smaak en variëren in snelheid en moeilijkheidsgraad; van twee tot wel tien ingrediënten. Bij elk sapje wordt duidelijk uitgelegd welke gezondheidsvoordelen het heeft. Daarnaast staat Sapje vol met praktische informatie over detoxkuren, het gebruik van juicers en het mixen van smaken en ingrediënten om je gezondheid te verbeteren en op peil te houden.
Eibertje kiest...& helpt je wekelijks duizenden calorieën besparen door slim te kiezen! - eibertje van halteren - ebook (9789048824519)
Carrera culinair
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader.
Gezonde keuzes maken in de wirwar van supermarktproducten is niet eenvoudig. Ongemerkt bevat onze voeding veel suiker, vet en onduidelijke
toevoegingen. Dikmakers dus en vooral erg ongezond! Om deze producten te vermijden, moet je onleesbare en onbegrijpelijke etiketten ontcijferen. Maar waar let je op? Eibertje van Halteren weet dit precies én kiest! Met haar vakkundige kennis ontleedt ze de samenstelling, voedingswaarde en ingrediënten van 500 supermarktproducten. Eibertje ontrafelt marketingtrucs, geeft handige tips en toont op overzichtelijke wijze alle productinformatie die nodig is om gezonde keuzes te maken.
Eibertje van Halteren (1985) studeerde Voeding en Diëtetiek in Amsterdam en heeft zich gespecialiseerd in de levensmiddelenindustrie.
Eibertje houdt niet van diëten, maar wel van lekker en gezond eten.
In één Wieger Snelle Jelle zitten zeven klontjes suiker, dat is méér dan in een glas cola (250 ml).
Je bespaart 647 calorieën als je een Dr. Oetker Big Americans Texas pizza vervangt door een Dr. Oetker La Margherita Classica. Doe je dit maandelijks dan scheelt je dat na een jaar maar liefst 7764 calorieën!
In één eetlepel Bio+ Tomatenketchup zit drie keer zoveel zout als in een portie Tyrrell'ss Lightly Sea Salted (30 g). Door anders te kiezen kun je kilo'ss verliezen!
Een tafel vol - meike krüger - ebook (9789048863549)
Carrera culinair
In Een tafel vol nodigt Meike Krüger u in vijftien banketten uit voor een culinaire reis langs haar favoriete landen in de wereld: van Italië tot aan Mexico en Sri-Lanka en van Libanon tot aan Rusland en Georgië. De recepten zijn kort, niet al te ingewikkeld en met niet te veel ingrediënten. Ieder banket is goed voor te bereiden en voorzien van een superduidelijke planning, zodat u op de avond zelf maximaal een half uur in de keuken hoeft te staan - u hoeft alleen nog op te staan voor het dessert.
Van kip in dragonsaus tot soto ayam en van butter chicken tot Bresse-kip: in Kipbijbel van restaurateur en kookboekauteur Alain Caron en zijn chef Rogier Trip vind je ruim 200 kiprecepten voor iedere gelegenheid en ieder moment van de week. Je leert welke onderdelen van de kip je het beste waarvoor kunt gebruiken, en ook hoe je écht goede kippenbouillon maakt. Ook geven je ze alle ins en outs alles over het braden, stoven en het grillen van de kip. Kipbijbel laat zien hoe veelzijdig kip is en dat de mogelijkheden oneindig zijn.
Van wafel tot koek - regula ysewijn - hardcover (9789048870004)
Carrera culinair
Regula verbeeldt met haar verhalende fotografie en recepten het landschap van de rijke bakcultuur van de Lage Landen. Van het donkere roggebrood en de honingkoek die de ruggengraat vormden van een dagelijks feest op het bord tot lang vergeten recepten. Er zijn wafels en winterbroden voor de twaalf dagen van Kerstmis, pannenkoeken voor Lichtmis en Carnaval, krakelingen voor de vastentijd, vlaai en gefrituurde bollen voor Kerstmis en alle kruidige lekkernijen die ons meteen aan Sinterklaas en Sint-Maarten doen denken.
Toetjesbijbel - rutger van den broek - hardcover (9789048861828)
Carrera culinair
Met ruim 300 recepten ben je met dit boek wel even zoet. Wie kijkt er tijdens het avondeten niet uit naar het toetje? In Toetjesbijbel vind je de allerlekkerste toetjesrecepten van toetjes met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Van stoofpeerbeignets en sticky toffee cake met butterscotchsaus tot aan slagroom-, chocolade- en rum-rozijnenvla. En van crêpes Suzette en crema Catalana tot aan gegrilde ananas met romige hangop en kokoskruimels. Met dit boek wordt elk toetje een feest!
Hoe ziet een seideravond eruit in Australië en wat zetten ze op tafel in Zuid-Afrika? Wat wordt gegeten tijdens de sabbat in Rio, op de Antillen en in Rome? En niet te vergeten: hoe bereiden ze in alle uithoeken van de wereld hun kippensoep? Met deze belangstelling ben ik gaan kijken naar de Joodse keuken wereldwijd; naar de zes continenten en wat de Joodse bevolking daar eet. Joden leven immers verspreid over de hele wereld, maar veel mensen weten niet dat in landen als Ethiopië, Suriname en Brazilië grote Joodse gemeenschappen leven, met elk hun eigen gerechten.
De BBQ Bijbel van Julius Jaspers is het ideale boek voor barbecue liefhebbers. Vroeger bestond een barbecue alleen uit spareribs en worstjes. Tegenwoordig bereid je complete maaltijden op de grill. In dit kookboek staan 250 recepten. Je wordt stap voor stap meegenomen door de recepten aan de hand van foto¿s en iconen. Zo zijn de recepten gemakkelijk te volgen en maak je de lekkerste gerechten.
De chef die je wilt zijn - andy baraghani - hardcover (9789048865284)
Carrera culinair
"'sDie Andy zó slim!'s, wil hij dat we denken als we een van zijn recepten hebben geprobeerd. En hij heeft nog gelijk ook! Dit boek staat vol gerechten die ik wil proeven en maken, voor zijn condimenten moet ik een hele plank in mijn koelkast vrij zien te maken én hij heeft een geheel begrijpelijke obsessie voor sesamzaad. De recepten in De chef die je wilt zijn moedigen aan om net één stap verder te gaan, waarmee je ieder gerecht verheft tot absoluut overheerlijk." - Yotam Ottolenghi
"De gedurfde en eigentijdse smaken springen van de pagina'ss in Andy Baraghani'ss opwindende boek. Hij verleidt me om alles waar hij over schrijft te maken. Zijn recepten zijn doordrenkt met een multiculturele keur aan smaken; van pittige, kruidige en knoflookachtige sauzen tot rokerige, krokante appetizers en gestoofde of geroosterde groenten en vlees... En ja, óók een heel hoofdstuk over pasta! In De chef die je wilt zijn maakt Andy Baraghani, een van de meest dynamische chefs van deze generatie, zijn belofte waar; een boek voor iedereen die nieuwe smaken, texturen en technieken naar de eettafel wil brengen." - David Lebovitz (auteur van o.a. My Paris Kitchen en Drinking French)
In De chef die je wilt zijn laat Andy Baraghani je in 120 recepten zien hoe je je kookstijl kunt definiëren en ontwikkelen - en daarmee de chef wordt die je wilt zijn. Baraghani leerde koken in de wereldwijd beroemde restaurants Chez Panisse en Estela, al begon zijn liefde voor smaak met de huisgemaakte gerechten van zijn Iraanse ouders. Door de smaken van thuis te combineren met zijn professionele scholing evolueerde Baraghani in een culinaire influencer die zichzelf continu de vraag stelde: wat voor chef wil ik worden?
Door die vraag telkens opnieuw te beantwoorden - de chef die smaken kan uitbalanceren, de chef die een perfecte salade maakt - staat Baraghani inmiddels bekend om zijn vernieuwende technieken, het werken met onderbenutte ingrediënten en het creëren van onverwachte smaakcombinaties.
Onder alle trefzekere recepten in dit langverwachte debuut vindt iedere thuiskok tientallen recepten die gegarandeerd tot het vaste repertoire gaan behoren. Met meer dan 120 prachtige foto'ss en 120 recepten voor snacks, eieren, salades, groenten, granen en peulvruchten, pasta, vis, vlees en desserts, biedt dit kookboek een schat aan verrassende technieken en recepten die van jou de chef maken die je wilt zijn.
"Het is mijn taak mensen enthousiast te krijgen om te koken, en dat is niet altijd even makkelijk. We hebben zoveel te doen! (Werk, voornamelijk werk.) Koken is, laten we eerlijk zijn, niet altijd het leuke, naar knoflook geurende avontuur waar we van dromen. Maar ik kook nu al zestien jaar en heb in die tijd een hoop geleerd. Na alle successen en mislukkingen die ik tijdens mijn werk in restaurants, bij culinaire tijdschriften en in mijn eigen huis heb meegemaakt, besef ik des te meer dat koken altijd inspirerend en nooit saai moet zijn. In dit boek leer ik je alles over verschillende smaken en technieken - en geef ik je natuurlijk ook heel veel recepten - zodat je vol zelfvertrouwen overheerlijke, niet te moeilijke gerechten kunt maken. En ondertussen word je steeds slimmer en instinctiever als kok, dat beloof ik je", aldus Baraghani.
In Masterclass Airfryer laat Bas Robben met meer dan 60 recepten zien hoe je naast knapperige friet nog veel meer gerechten met je airfryer kunt maken. Geniet van traditionele frituursnacks en ontdek diverse borrelhapjes. Het resultaat is krokant, licht en vetvrij. Gebruik je airfryer naast frituurpan ook als oven of grill en bak je eigen brood, taart en quiche. Van snelle tussendoortjes tot volwaardige gerechten en desserts.
In Eten als Medicijn: hart legt cardioloog dr. Janneke Wittekoek uit wat de verschillen zijn tussen het mannenhart en het vrouwenhart en hoe je gezonde keuzes kunt leren maken die niet alleen nu, maar ook op de langere termijn van levensbelang zijn: laat voeding je medicijn zijn om hartproblemen te voorkomen en laat je medicijn gezonde voeding zijn om je hart beter te maken. Met de 75 recepten van Janneke Vreugdenhil kun je iedere dag, de hele dag door, lekker eten. Want wie gezond wil leven, hoeft zeker niet in te leveren op smaak.
Een tafel vol - meike krüger - hardcover (9789048863532)
Carrera culinair
In 'sEen tafel vol's nodigt Meike Krüger je uit voor een culinaire reis langs haar favoriete landen in de wereld: van Spanje en Italië tot aan Mexico en Peru en van China en Thailand tot aan Georgië en Turkije.
Ieder hoofdstuk bestaat uit acht tot tien gerechten die je allemaal tegelijkertijd kunt serveren. Dat staat superfeestelijk en gastvrij en er is altijd voldoende keuze voor gasten met bepaalde eetvoorkeuren of -restricties. Iedereen kan opscheppen wat hem of haar lekker lijkt en misschien nog wel het allerbeste; jij hoeft alleen nog maar op te staan voor het dessert.
De recepten zijn kort, niet te ingewikkeld en met niet al te veel ingrediënten. Ieder diner is goed voor te bereiden en voorzien van een duidelijke planning, zodat je op de avond zelf maximaal een half uur in de keuken hoeft te staan.
Je kunt de gerechten natuurlijk ook prima afzonderlijk van elkaar koken als je alleen of met een kleiner gezelschap eet - net zo lekker!
In Cocktailbijbel leert Tess Posthumus je alles over het maken van de lekkerste cocktails. Naast alles over de ingrediënten vertelt ze waarom je welke glazen moet gebruiken en waarom garnering zo belangrijk is. Met meer dan 200 cocktailrecepten, met en zonder alcohol, laat Tess al haar geheimen zien.
Noni Kooiman laat aan de hand van 200 recepten zien hoe makkelijk, lekker en veelzijdig wokken is. Door op hoog vuur groente, vlees of vis snel te garen behoudt alles optimaal zijn smaak. Van vele klassiekers als fried rice en pad thai tot onverwachte en verassende nieuwe recepten.
Bbq, the next level - julius jaspers - hardcover (9789048864614)
Carrera culinair
Dit boek is voor alle BBQ-ers die een stap willen maken. Begrijp me niet verkeerd: ik ben nog steeds dol op pulled pork en rijd om voor goede spareribs, maar toch wil ook ik weleens wat anders. Daarom 100 recepten om je uit je comfort zone te krijgen - en dan bedoel ik echt niet alleen qua moeilijkheidsgraad of ingrediënten. Met 'snext level's bedoel ik dat er zoveel meer is dan ribs marineren of aardappels poffen. Ik til in dit boek de zalm, spitskool en lamsbout naar een hoger plan en neem je stap-voor-stap mee in de bereiding van coquilles, duif en Wagyu op de BBQ - om maar iets te noemen.
In Eten als medicijn: overgang legt gynaecoloog dr. Dorenda van Dijken uit wat je zelf kunt doen om gezond ouder te worden en welke rol voeding hierbij speelt - ook als je wel degelijk last hebt van overgangsklachten. Met de 75 recepten van Janneke Vreugdenhil kun je iedere dag, de hele dag door, lekker eten. Want wie gezond wil leven, hoeft zeker niet in te leveren op smaak.
Slowcooker - bas robben - hardcover (9789048864591)
Carrera culinair
In Masterclass Slowcooker laat Bas Robben met meer dan 60 recepten zien hoe je eenvoudig de meest veelzijdige recepten met je slowcooker kunt maken. Geniet van een heerlijk geurende curry of langzaam gestoofd buikspek in een rijke saus. Diverse vlees-, vis- en groentegerechten worden zacht, mals en vol van smaak. Met slechts een paar voorbereidingen doet de slowcooker het werk voor je. Van soep tot saus en van taart tot toet.
In Switi Sranan viert chef-kok en kookboekauteur Noni Kooiman in 120 recepten de culinaire rijkdom van het land van haar vader: van samosa'ss en bakkeljauwkroketjes tot salade van bakbanaan en roti met alles erop en eraan. En van saotosoep en snert (ja echt) tot pom, peperganache en tangy tamarindepunch.
Suriname is een land met een belangrijk verhaal dat niet beter verteld kan worden dan aan de hand van eten. Naast de Inheemse bevolking bestaat de Surinaamse maatschappij voor het grootste deel uit Hindoestanen, Creolen, Marrons, Javanen en Chinezen. De Surinaamse keuken is een smeltkroes van alle mensen die er door de jaren heen terecht zijn gekomen en de ingrediënten, kooktechnieken en gerechten die zij met zich meebrachten.
De bijbel van de libanese keuken - merijn tol - hardcover (9789048863631)
Carrera culinair
Van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma'smoul: geen keuken in het Midden-Oosten wordt zo geroemd als de Libanese keuken. Libanon is een klein land met een enorm rijke en verfijnde keuken. In De bijbel van de Libanese keuken neemt Merijn Tol je mee op reis door alle regionale keukens die het land rijk is. Van de uithoeken van het land tot aan de vruchtbare Beqaa vallei, de schitterende bergdorpen en het altijd bruisende Beiroet. Met meer dan 230 bekende klassiekers, vergeten recepten, dorsgerechten en bijzondere familierecepten.
Welmoeds wilde keuken is een verzameling van alles wat het leven lekker maakt. Ik laat zien hoe je in een recordtijd een heerlijke maaltijd op tafel zet en leer je álle tips, trucs en kooktechnieken die ik dagelijks gebruik. Ook laat ik zien hoe je een flinke collectie lang-houdbare smaakbommen aanlegt waarmee je werkelijk alles hoog op smaak krijgt en laat ik zien wat je allemaal in het groen kunt plukken en wat je daar zoal mee kunt maken.
Meer dan 230 recepten: van gestampte-olijvensalade met granaatappel en walnoot tot Koreaanse noedelsalade en van bietensalade met knoflookyoghurt en munt tot geroosterde broccolisalade met pompoenpitten en geitenkaas. Alle salades zijn in de basis vegetarisch en voor de liefhebbers aangevuld met vlees, vis en schaal- of schelpdieren. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om de lekkerste vinaigrettes en dressings te maken en ook leer je met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt.
Spiesjes - julius jaspers - hardcover (9789048865598)
Carrera culinair
In Masterclass Spiesjes laat Julius Jaspers met 70 recepten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt voor dit onderwerp, vlees, vis, groente en alle combinaties. Hij geeft al zijn favoriete spiesjes prijs met daarbij de recepten van zijn favoriete condimenten. Masterclass Spiesjes biedt voor ieder wat wils!
Grillbijbel - julius jaspers - hardcover (9789048865499)
Carrera culinair
Grillen is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een grillen stond voor spareribs en worst , bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In Grillbijbel laat Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto'ss en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten. Voor buiten, maar vooral ook binnen en in de oven.
Inmaak- en fermenteerbijbel - simone van thull - hardcover (9789048866489)
Carrera culinair
Van augurk tot zuurkool en van kimchi tot bietenpickle en kombucha. In Inmaak- en fermenteerbijbel leert Simone van Thull je alles over inmaken en fermenteren. Inmaken en fermenteren doen we al zo lang de mens kookt. Pas eind jaren 60 had iedereen een koelkast. Niet hip en nieuw dus maar oude technieken om eten te maken vol levende bacteriën die in ons dieet horen.
In Masterclass Mosselen laat Piet Devriendt aan de hand van 50 recepten zien dat je met mosselen oneindig kunt variëren. Nieuwe, verfrissende, bekende en minder bekende recepten met de mossel in de hoofdrol. Gekookt, gebakken, in de wok of rauw, je kunt er alle kanten mee uit. Piet Devriendt is mosselchef van het restaurant De Oesterput in Blankenberg. 'sWij Belgen eten ze het liefste met frietjes. Onze noorderburen graag met brood. Maar je kunt zo veel meer met de schelpdiertjes.'s
Kook thuis mee met Yvon en maak meer dan 60 heerlijke recepten van de typisch Hollandse gewassen. Niet moeilijk, wel verrassend.
Na ruim achttien jaar tv-programma'ss maken over het boerenleven, is het voor Yvon de hoogste tijd om zelf boerin te worden. Met hulp van tal bevriende (Bzv-)boeren gaat ze aan de slag op het landje van haar biologische buurboer Gijsbert, waar jerseykoe Suus en zelf uitgebroede kuikens al lekker rondscharrelen. Drie ondeugende varkens woelen de zware kleigrond om tot vruchtbare akkers waar Yvon probeert een staalkaart van de Nederlandse landbouw te maken. Piepers, bieten, tarwe, maïs en een kas vol tomaten. Alles om het voedselsysteem te begrijpen. Daar waar televisie ophoudt, gaat dit boek verder. De (onverwacht) geweldige oogst krijgt een nieuw leven in de keuken.
Kampeerkoken - julius jaspers - hardcover (9789048867844)
Carrera culinair
Juist als je op vakantie bent, weg met de caravan, camper, tent of boot, wil je lekker eten. Maar hoe doe je dat met beperkte ruimte en middelen? Julius Jaspers laat zien dat het niet veel tijd hoef te kosten en dat je niet veel nodig hebt om de lekkerste gerechten te maken. Van makkelijke salades en soepen tot een smaakvolle lunch en overheerlijke maaltijden!
Eenpansbijbel - julius jaspers - hardcover (9789048870547)
Carrera culinair
Een eenpansgerecht, de naam zegt het al, is een gerecht dat volledig uit één pan komt, dus geen garnituren kent, hooguit een smaakmaker ernaast (olie-saus-crunch). In eenpansbijbel ligt de nadruk op gemak, niet zo zeer op snelheid. Ondanks een pan zit in de meeste recepten de schijf van vijf. Weinig werk en vooral gezond!
Hamburgers - julius jaspers - hardcover (9789048870448)
Carrera culinair
Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Hamburgs van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de ultieme hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten. Door de recepten voor de bun, de patty, de topping en de saus te combineren, creëer je je eigen ultieme hamburger.
In Masterclass Havermout laten Pascalle Bonnier en Mathijs Kok aan de hand van 60 recepten zien dat je met havermout oneindig kunt variëren. Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? Van brood tot burger, van soep tot stroopwafel, van cake tot cappuccino en van pasta tot pannenkoek.
Succesvolle afvallers diëten niet - mieke kosters - hardcover (9789048867974)
Carrera culinair
Niemand kan een leven lang afzien. Dat houd je simpelweg niet vol. Wil je echt afvallen en die kilo'ss voorgoed verliezen, dan is het essentieel dat je ontdekt dat afvallen heel leuk is en nog lekker bovendien.
Omdat het helemaal niet gaat om wel of geen wijntje drinken, wel of geen chocola of een keer chips eten. Jij mag alles! Dat doen slanke mensen ook.
Het gaat erom dat je de macht over je eetgedrag én gewicht weer terugpakt.
Kies voor de aantrekkelijkste versie van jezelf.Wil jij jezelf weer woest aantrekkelijk voelen? Stop dan nu met lijnen, start met genieten en afvallen, mét regie. In dit boek leer jij jezelf te motiveren om het beste uit jezelf te halen. Kies voor jouw droomgewicht, zonder dieet!
Toscanini: het pastaboek - maud moody - hardcover (9789048865772)
Carrera culinair
Van 'srigatoni con coda alla vaccinara's, pasta met saus van gestoofde ossenstaart, uit de Romeinse wijk Regola tot aan 'sorecchiette alla pugliese's, pasta met broccoli, knoflook, peperoncini en ansjovis, dé pasta van Puglia; iedere stad of streek kent zo haar eigen klassiekers. In dit rustiek-moderne kookboek brengt Toscanini de enorme diversiteit aan pastagerechten op toegankelijke wijze samen. Van beproefde recepten voor doordeweeks (en voor het hele gezin) tot aan gevulde pasta'ss, lasagnes en hartverwarmende ragù'ss voor in het weekend.
Bakbijbel - rutger van den broek - hardcover (9789048871124)
Carrera culinair
Met meer dan 130.000 verkochte exemplaren is Bakbijbel dé klassieker onder de kookboeken. Al 8 jaar lang hét standaardwerk over bakken. In deze geheel herziene editie staan nieuwe recepten, alles is aangepast naar deze tijd en ook de vormgeving is helemaal nieuw!
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto'ss leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart, kletskoppen, slagroomsoesjes en wentelteefjes tot originele brownies, friandises, tulband en pistachepavlova á la Rutger. Ook geeft Rutger allerhande tips, praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.
In Masterclass Tosti laat Jasper Kool aan de hand van 50 recepten zien dat je met tosti'ss oneindig kunt variëren. Iedereen kent de tosti ham-kaas en tosti ananas, maar heb je ook weleens gedacht aan een tosti met gamba'ss en sambalkaas, een zoete tosti met witte chocolade en aardbeien, of juist hartig met gegrilde bataat of een tosti Chinese baopao? Met slechts een paar simpele, maar smaakvolle ingrediënten creëer je de lekkerste tostivariaties! Verrassende tostirecepten ingedeeld in Klassiek, Trendy, Cheffy, Hollands, Spicy, Mediterraan, Werelds en Zoet.
Bbq-en met nick - nick toet - hardcover (9789048866458)
Carrera culinair
BBQ'ss zijn net mensen. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. De een ziet er mooi uit en de ander heeft meer inhoud en een leuke persoonlijkheid. Ik ben geen pitmaster of BBQ-expert, er zijn professionals die er veel beter in zijn dan ik. Al kunnen zij het waarschijnlijk ook beter dat jij. Dus pak mijn hand. Laten we samen ontdekken wat voor lekker vreten we allemaal kunnen maken op die BBQ die in je achtertuin of op je balkon staat.
Bakplaatbijbel is hét naslagwerk voor iedereen die elke dag makkelijk, maar vooral hartstikke lekker wil koken
In Bakplaatbijbel van Janneke Philippi vind je meer dan 230 makkelijke recepten die je na een korte voorbereiding alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Van hoofdgerechten met vlees of vis en natuurlijk hartstikke veel vega tot aan hartige plaattaarten, plaatbroden en zalige zoetigheden. Ook geeft Janneke tips voor het koken voor feestjes en grote gezelschappen, recepten voor de lekkerste salades on the side en leert ze je hoe om te gaan met restjes.
· Meer dan 230 recepten
· Heldere how-to'ss en technieken
· Duidelijke stap-voor-stap-foto'ss
De bijbel van de turkse keuken - hale amus - hardcover (9789048864324)
Carrera culinair
Van börek tot baklava en van meze en dolmas'ss en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer. Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd.
Op de biologische boerderij van bevriende boer Gijsbert in Loenersloot zet Yvon haar eerste schreden als boerin. De plek waar haar jerseykoe Suus en kalfje Truus al staan. Haar laatste aanwinst: drie varkentjes. Ze zet er in het voorjaar haar camper (uit Onze Boerderij in Europa) neer, maakt een kampvuur, een comfortabel zitje en ziedaar: haar boerenbasecamp is een feit. Stap-voor-stap en met hulp van tal van (BZV-) boeren in haar netwerk, gaat ze aan de slag met vee, landbouw en alles wat hoort bij een klein boerenbedrijf.