Kerstmis in new york - jenny holiday - paperback (9789022597774)
Boekerij
Wat als een Europese prinses verliefd wordt op een New Yorkse taxichauffeur?
Prinses Marie van Eldovia wilde nooit de troon bestijgen, maar sinds de dood van haar moeder rust het lot van het land op haar schouders. Als ze tijdens een staatsbezoek aan New York City wordt opgepikt door de stugge taxichauffeur Leo is dat de eerste keer in tijden dat Marie zich thuis voelt. Ze vraagt Leo om de rest van de trip haar chauffeur te zijn.
Leo Ricci moet een hoop ballen hooghouden: zorgen voor zijn zusje Gabby, zoveel mogelijk uren maken in zijn taxi en bijklussen als conciërge in zijn appartementencomplex in de Bronx. Eigenlijk zit hij niet te wachten op nog meer verantwoordelijkheden, maar als er bij toeval een heuse prinses in zijn taxi stapt, kan hij geen nee zeggen. Hij hoopt een extra zakcentje te verdienen, zodat hij Gabby een leuke kerst kan bezorgen. Maar dan begint hij gevoelens te ontwikkelen voor Marie. Naarmate kerst, en daarmee Maries vertrek, steeds dichterbij komen, groeit de knoop in Leo's maag.
Het is een onmogelijke match, maar wat als de prinses ook de vrouw van zijn dromen blijkt te zijn?
In de pers
'De prijswinnende Holiday mixt kerstfilmmagie met de sprookjesachtige charme van Roman Holiday en een vleugje sensualiteit en humor tot het ideale kerstboek.' Booklist
'De aantrekkingskracht knettert van de bladzijden en de gevatte dialogen verheffen deze kerstromance tot een vermakelijk sprookje van koninklijk formaat.' Kirkus Reviews
'Grappig, sfeervol en hartveroverend romantisch. Deze kerstraktatie mag je niet missen!' Publishers Weekly
Tropenwee - henri van booven - hardcover (9789022339411)
Davidsfonds
De Congoroman Tropenwee van de Nederlander Henri van Booven uit 1904 is de Nederlandstalige tegenhanger van Heart of Darkness van Joseph Conrad. In 1898 vertrok Van Booven naar Congo om er op een handelspost te werken. Onderweg naar het binnenland werd hij echter dodelijk ziek, en hij zag zich genoodzaakt onmiddellijk naar de kust en Europa terug te keren. In Tropenwee verwerkte Van Booven dit persoonlijke trauma tot een roman, die van de mythe van een aards paradijs in de tropen en van de beschavende aanwezigheid van de Europeaan in Afrika niets overeind laat. Het is de beschrijving van een helletocht en een zware aanklacht tegen de verdoezeling van de ellende, de hebzucht, de ontaarding en vooral het grote aantal dodelijke slachtoffers dat de kolonisatie van Midden-Afrika met zich meebracht. Tropenwee groeide uit tot een bestseller en kende herdruk na herdruk, tot de roman in 1948 spoorloos van de literaire radar verdween. Deze heruitgave van de tekst uit 1945 wordt aangevuld met het Congodagboek van Henri van Booven, zijn Congobrieven aan zijn moeder en zuster en een aantal schetsen die hij tijdens zijn reis maakte. Brieven en dagboek werpen een bijzonder licht op deze intrigerende roman. Bezorgd en van een nawoord voorzien door Luc Renders.