Nooit meer diëten deel 1 - sandra bekkari - ebook (9789089316752)
Borgerhoff & lamberigts
Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de noodzaak van gezond eten, is het niet altijd gemakkelijk om ook effectief de omschakeling te maken. 'sSaai's, 'sniet lekker's, 'shongergevoel blijft's, de vooroordelen zijn legio. De Sana-methode bewijst dat het anders kan. Op basis van het oorspronkelijke mediterrane dieet, met natuurlijke voedingsmiddelen en een prominente plaats voor superfoods, biedt Sana een manier aan om een gezond voedingspatroon toe te passen in de dagdagelijkse en smakelijke keuken.
Sandra Bekkari heeft haar strepen als voedingsdeskundige al verdiend: met haar voedingsadviesbureau 'sSana's begeleidde ze samen met een team van consulenten al heel wat mensen naar een gezondere levensstijl. In haar boek 'sNooit meer diëten's brengt ze haar wetenschappelijk gefundeerde voedingskennis op een concrete en praktische manier naar de lezers. Een omschakeling in 7 stappen, waarbij de focus ligt op goede gewoontes die grote veranderingen kunnen teweegbrengen. Met aangepaste, eenvoudige recepten en een bijgevoegd werkboek om zelf je vorderingen bij te houden.
Ma cure céto - hanno pijl, pascale naessens - ebook (9789401484626)
Lannoo
* Qu'sest-ce que le régime cétogène ?
* À qui est-il destiné ?
* En quoi diffère-t-il de son mode d'salimentation modérément pauvre en glucides ? Perdre du poids rapidement est la motivation la plus courante pour suivre un régime cétogène, mais celui-ci peut aussi être adopté à des fins thérapeutiques. Dans cet ouvrage, vous trouverez non seulement des recettes, mais aussi des avis éclairés. Pascale Naessens a demandé l'saide de deux experts avec lesquels elle travaille régulièrement.
Le professeur Hanno Pijl, endocrinologue, présente les avantages et les inconvénients d'sun régime cétogène pour les personnes atteintes de diabète. Le docteur William Cortvriendt parle de l'sinfluence favorable d'sun régime cétogène sur le traitement du cancer, une thématique à laquelle il a récemment consacré un livre.
Plus de 60 recettes céto toutes adaptées aux justes proportions de glucides, de graisses et de protéines.
Tout ce qu'sil faut pour atteindre de manière saine l'sétat de cétose.
Pour celles et ceux qui ne parviennent pas à maigrir avec une alimentation modérément pauvre en glucides.
60 recettes céto délicieuses + programme céto de 14 jours
Nooit meer diëten - sandra bekkari - ebook (9789089318145)
Borgerhoff & lamberigts
Wie voedingsdeskundige Sandra Bekkari nu nog niet kent, heeft de voorbije maanden op een andere planeet geleefd. Van haar boekenreeks 'sNooit meer diëten's verkocht ze intussen al meer dan 150.000 exemplaren. Met haar no-nonsense stappenplan begeleidde ze al duizenden mensen naar een gezondere levensstijl en via haar website en facebookpagina'ss inspireert ze tienduizenden fans met recepten en toffe content. 'sNooit meer diëten, de Thermomix-editie's brengt de populaire recepten uit Nooit Meer Diëten 1 en Nooit meer diëten 2 op maat van de Thermomix. Via de heerlijke recepten van Sandra Bekkari zal je de functionaliteiten van je favoriete keukenrobot nog beter leren kennen. Een vers amandelbroodje om de dag te starten, een soep van geroosterde pompoen als lunch of gegratineerde hespenrolletjes met witloof: stap voor stap wordt uitgelegd hoe je ze in een handomdraai maakt met je Thermomix. Met elk van deze recepten scoor je gegarandeerd bij je familie en vrienden, en dat zonder stress of urenlang kokerellen. Van makkelijke ontbijtrecepten tot feestelijke diners, 'sNooit meer diëten, de Thermomix-editie's bewijst dat de samenwerking tussen de populaire voedingsdeskundige en de handige keukenrobot alleen maar vonken kan geven.
Fou de cuisine 2 - loïc van impe - ebook (9789401479424)
Lannoo
Il y avait tellement d'shistoires que je devais encore écrire, tellement de recettes à partager, de folie en cuisine à vous communiquer... Je suis très éclectique et chaotique dans ma tête. Dans mes livres aussi, du coup. À quoi pouvez-vous vous attendre dans ce deuxième volume ? À tout ce que vous voulez. Je tiens juste à souligner que la gourmandise et le plaisir de cuisiner sont les deux paramètres auxquels je me suis vraiment accroché.
* Il est impératif de prendre du plaisir en cuisinant.
* Il est impératif de savourer les petits plats faits avec amour.
* Il est impératif de profiter du partage avec ceux qu'son aime. Faites vous plaisir. Avec des recettes rapides, des recettes faciles, des recettes plus compliquées, une soupe aux nouilles qui prend 3 jours à réaliser, du sucré, du salé, du végétarien, du végan, de la bonne bidoche, du classique, de l'sexotique et j'sen passe.
De klassieke italiaanse keuken - marcella hazan - hardcover (9789043931502)
Kosmos uitgevers
Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen. Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de 'godmother of Italian cooking'.
Very merry vegan december - lisette kreischer, maartje borst - hardcover (9789043931489)
Kosmos uitgevers
Culinaire inspiratie nodig voor vegan feestdagen? Very Merry Vegan December van Maartje Borst is het kookboek voor vegans, vega'ss, flexi'ss en... eigenlijk iedereen die in december op zoek is naar lekkere inspiratie. Want in deze gezellige maand heb je vast wel een keer gasten aan tafel die plantaardig willen eten. Een kerstdiner zonder vlees, sinterklaasbaksels zonder ei of een vegan oudjaarsborrel: Maartjes recepten bieden uitkomst. Dit boek bevat de lekkerste recepten uit Maartjes boeken zoals Taart ende Koeck en Elke dag feest, en is het vegan kookboek voor de feestdagen om te geven of zelf te gebruiken.
Heel holland bakt kinderbakboek - hardcover (9789043926096)
Kosmos uitgevers
Het Heel Holland Bakt Kinderbakboek seizoen 3 is het boek bij het seizoen 2022 van de Kids-editie van het leukste bakprogramma op tv. Met de lekkerste recepten voor junior bakkers om zelf thuis te bakken - alleen of met wat hulp - van super easy naar echte challenges plus alle favorieten van tv. Mis 'm niet!
Every day vegan budget friendly - lenna omrani - hardcover (9789043923880)
Kosmos uitgevers
Lenna Omrani'ss tweede kookboek Every Day Vegan Budget Friendly bevat plantaardige en grotendeels glutenvrije en sojavrije ontbijtjes, lunches, tussendoortjes en diners voor elk moment van elke weekdag. Het boek is ingedeeld op bereidingstijd, zodat je doordeweeks binnen een mum van tijd een quinoaschotel met paprika en tomaat (€1,45 p.p.) op tafel zet, en je in het weekend uit kunt pakken met een ontbijt van warme broodpudding met appel en rozijnen voor €0,45 p.p.!
Flexi, vega of vegan? Every Day Vegan Budget Friendly is voor iedereen. Met als extraatje vier weekmenu's, zodat je niet meer hoeft na te denken wanneer je nou dat ene lekkere recept op tafel zet.
"Met haar heerlijke en vrolijke recepten weet ze iedereen om haar vinger te winden. In dit boek bewijst ze dat vegan eten niet alleen lekker en makkelijk is, maar ook nog eens budgetproof.” - Foodies
Vega(n) food voor sporters - josé van riele, nanneke schreurs - paperback (9789043924337)
Kosmos uitgevers
Denk jij bij de combinatie sporten en eten ook als eerste aan kip en tonijn? Nanneke Schreurs en José van Riele laten met 'sVega(n) food voor sporters's zien dat je je eiwitten prima uit plantaardige bronnen kunt halen.
Dit unieke en informatieve kookboek legt uit hoe iedereen met een actieve vega(n) levensstijl voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt - met 75 lekkere en makkelijke recepten voor weekend- en topsporters. Inclusief kleurencode per voedingsgroep, zodat in één oogopslag duidelijk is of er voldoende eiwitten in het recept zitten.
Heel holland bakt voor jou - hardcover (9789043924160)
Kosmos uitgevers
De lekkerste taarten bak je voor elkaar!
In het nieuwe HHB-seizoensboek 2022 'Heel Holland Bakt voor jou' vind je recepten van overheerlijke koekjes, taarten met fruit en choco, gebakjes voor tussendoor en heerlijke hartige baksels. Van zalige petitfours, romige dadeltaart en bramengebakjes tot groentemuffins en Mexicaanse hapjes. Voor de beginnende en gevorderde thuisbakker.
Met technische opdrachten van Robèrt van Beckhoven, een blik in de tent en een voorwoord van kersverse HHB-winnaar Enzo Pérès-Labourdette mag je dit boek als echte fan absoluut niet missen. Bakkers klaar? Bakken maar!
Je kookt het op tiktok - tiktok - hardcover (9789043926171)
Kosmos uitgevers
Je kookt het op TikTok bevat 60 TikTok-famous recepten om thuis zelf ook te maken. Met gerechten van meer dan 40 TikTok-koks, samen goed voor 62 miljoen volgers, zoals The Ultimate Breakfast Sandwich (van The Korean Vegan), de Grilled Jalapeno Corn Off the Cob (Cooking with Shereen), Ramen Carbonara (Cooking with Lynja), Bang-Bang Shrimpies (Newt), en meer, waaronder tips en technieken van verschillende TikTok-sterrenchefs. Hét officiële TikTok-kookboek, met QR-codes naar de profielen.
Jamie in 15 minuten - jamie oliver - hardcover (9789021552767)
Kosmos uitgevers
Black Friday Deal: van donderdag 28 november tot en met zaterdag 30 november
Dé opvolger van Jamie in 30 minuten. Een heerlijk gerecht in slechts een kwartier op tafel!
We willen elke dag vers en gezond eten, maar hebben weinig tijd. Dat verklaart het enorme succes van Jamie in 30 minuten: in een half uur drie gangen op tafel. Met dit nieuwe boek gaat Jamie verder terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen: één heerlijk hoofdgerecht in slechts een kwartier bereid.
Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid. Jamie'ss recepten staan garant voor kwaliteit en eenvoud.
Chef toub: vega arabisch - mounir toub - hardcover (9789021593210)
Kosmos uitgevers
In Vega Arabisch laat Mounir Toub zien dat de Midden-Oosterse keuken een echte groentekeuken is. Van courgette, aubergine en granaatappel tot pompoen, artisjok en klassieke biet: in meer dan 90 gerechten spelen groenten de hoofdrol. Kleurrijk, smaakvol, een tikje exotisch en (merendeels) makkelijk: van zoete-aardappelwafels met labneh, olijvencake en baklavabuns tot falafelmacarons. En met de favoriete smaakmakers uit de Arabische keuken is het resultaat overheerlijk. Voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die gewoon lekker Arabisch wil eten (toevallig zonder vlees of vis). Vega Arabisch is na Lekker Arabisch en Snel Arabisch het nieuwste boek van Mounir.
Foodies - het grote kerstnummer - paperback (8720618398062)
Merkloos
Al weken luister je naar kerstmuziek op de radio en maak je lijstjes in Pinterest. Nog even en jouw favoriete tijd van het jaar breekt aan: kerst! In ons Grote Kerstnummer vind je volop inspiratie. Van je zelfgemaakte kerstravioli tot een klassieke panettone. Of ga je liever voor die últieme borrelplank?
Schuif maar aan
In Amerika is het heel normaal; je eigen eten meenemen naar een feestje. Met kerst doen we het in Nederland ook massaal. Een groot buffet waarvoor iedereen iets maakt. Wij geven je gerechten die je vooraf kunt bereiden, makkelijk kunt meenemen en waar iedereen gek op is.
Zelf pasta maken
Het liefst eten wij zo vaak mogelijk Italiaans, dus waarom niet ook met kerst? Van Sarah Puozzo leren we kerstpasta maken. Prachtige kerstravioli met lopende eidooier en feestelijke caramelle. Dat is pasta dat eruit ziet als cadeautjes. Als dat geen fantastisch gezicht is op de kersttafel!
The day's after
Maak van heel december een fijne tijd met ons verwarmende gerechten. Snel op tafel, want dat uitpakken komt met kerst wel. Aan de dag na kerst en na Oud & Nieuw hebben we ook gedacht; we maken met YouTube-kok Nick Toet het beste anti-katermenu dat er bestaat.
En verder…
Verzamelt de redactie ingrediënten voor dé borrelplank van het jaar, gaan we aan de slag met zes groentebijgerechten, bezorgt Vanja van der Leeden ons een Italiaanse kerst, gaan we aan de slag met zeevruchten, dekken we de tafel voor een onvergetelijke kerstbrunch en veel meer!
Steek de barbecue aan, ga op avontuur en geniet. Uitgebreide verzameling
recepten waarbij ook deskundig advies wordt gegeven voor het organiseren van de meest geslaagde barbecue aller tijden.
Het vegan bakboek - kirsten ripken - hardcover (9789000386987)
Forte
Heerlijk vegan bakboek met makkelijke recepten
Vegan bakken is makkelijker dan je denkt. In dit boek laat Kirsten Ripken zien hoe je de lekkerste vegan baksels op tafel kunt zetten. Van zanddeegkoekjes en citroencake tot zuurdesembrood, taarten en croissants. Alles in dit boek is helemaal plantaardig! Op een duidelijke manier wordt uitgelegd hoe ook jij met heel normale ingrediënten vegan kunt bakken. Ook geeft Kirsten een kijkje in haar leven aan het strand van Callantsoog, waar ze woont samen met haar vriend, zoontje en hond. Een plek waar het tempo even omlaaggaat.
Kirsten vertelt over wat slow living voor haar betekent en hoe je dit ook kan ervaren door rustig de tijd te nemen om lekker te bakken. In Het vegan bakboek vind je naast ruim 70 vegan bakrecepten ook praktische tips om zelf het lekkerste brood te bakken, handige lijstjes met wat er niet mag ontbreken in je voorraadkast en duurzame tips voor in de keuken.
Glutenvrij bakken kan iedereen - fatima abakka - hardcover (9789000385171)
Forte
Mediterraan, glutenvrij en overheerlijk
Fatima Abakka ontdekte dat er vooral vanuit de Marokkaanse, Turkse en andere mediterrane baktradities maar weinig glutenvrije recepten beschikbaar zijn. Daar komt nu verandering in. Met dit boek wordt glutenvrij bakken minder uitdagend en maak je eenvoudig meer exotische gerechten.
In Glutenvrij bakken kan iedereen vind je de lekkerste broden en broodjes zoals een vijgen-notenbrood, Libanees platbrood en een Marokkaans haver-ovenbrood. Verder focaccia's en pizza's zoals een pizza gorgonzola of een Lahmacun (Turkse pizza) en hartige hapjes als gözleme en Marokkaanse gevulde batbot. En natuurlijk veel zoete lekkernijen zoals volkoren harsha, taarten en cakes en allerlei koekjes, zoals dadelkoekjes en frisse amandeldriehoekjes.
Alle ingrediënten zijn goed verkrijgbaar, de recepten zijn helder en stap voor stap beschreven: glutenvrij bakken kan iedereen, echt waar!
Het korean vegan kookboek - joanne lee molinaro - hardcover (9789000385515)
Spectrum
Winnaar van James Beard Award 2023, in de categorie Vegetable-Focussed Cooking
Leer zowel de plantaardige als de Koreaanse keuken beter kennen met deze moderne klassieker die bewijst dat die twee perfect hand-in-hand gaan
Toen de Koreaans-Amerikaanse Joanne Lee Molinaro vegan werd, bleken de belangrijkste ingrediënten van de authentiek-Koreaanse gerechten die ze van haar omma (moeder) had geleerd, gewoon plantaardig te zijn. Zo lenen de Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta) of dashima (zeewier) zich perfect voor vegan gerechten vol smaakexplosies om nooit meer te vergeten.
In Het Korean vegan kookboek verweeft Joanne meer dan tachtig heerlijke, unieke en prachtig in beeld gebrachte recepten met een indrukwekkende familiegeschiedenis waarin de Koreaanse keuken een hoofdrol speelt.
* 'sKoop dit boek voor de lekkerste vegan varianten op Koreaanse recepten, die je zullen verrassen en inspireren - de tteokbokki arrabbiata en kkanpoong tofu zullen je leven zelfs voorgoed veranderen. Joanne's poëtische, ontroerende verhalen over familie en cultuur krijg je er gratis bij.'s - Nisha Vora, oprichter van 'sRainbow Plant Life's en auteur van The Vegan Instant Pot Cookbook
* 'sVerbluffend mooi, in alle opzichten. Als je dit boek leest, word je meteen verliefd op de auteur, haar cultuur, haar familie en de Koreaanse keuken. Ik kan het van harte aanbevelen.'s - Kim-Julie Hansen, oprichter van 'sBest of Vegan's en auteur van Vegan Reset
* 'sHet Korean vegan kookboek is een subtiele vegan transformatie die zo goed in elkaar zit dat Koreaans koken met alleen plantaardige ingrediënten logisch lijkt. Dit boek hoort in elke keuken thuis.'s - Tiffani Faison, chef-kok en finalist van Top Chef
* 'sHeel Joanne Lee Molinaro's oeuvre herinnert ons eraan dat het beste gedeelte van elk recept het verhaal erachter is. In haar debuut deelt ze niet alleen vele geweldige Koreaanse vegan gerechten (ik wil zoveel gaan maken!), ze deelt ook haar familie met ons. En dat is een eer.'s - Julia Turshen, New York Times bestseller-auteur van Simply Julia
* 'sAls je Het Korean Vegan kookboek openslaat, ga je niet alleen van elk recept watertanden (en dat zul je!), je zult Joanne's verhalen ook willen verslinden. Tussen haar creatieve, plantaardige interpretaties van noedels, banchan, bagels en meer, deelt ze verhalen over haar familie die je in tranen én lachen zullen doen uitbarsten.'s - Jeanine Donofrio, auteur van The Love and Lemons Cookbook Joanne Lee Molinaro is een Koreaans-Amerikaanse advocaat en foodblogger. In 2016 stapte ze over op een plantaardig dieet en uit passie hiervoor begon ze later dat jaar met 'The Korean Vegan'. Op onder meer haar razend populaire TikTok-account vervlecht ze unieke, plantaardige recepten met haar persoonlijke levensverhaal als immigrantendochter. Haar debuut, The Korean Vegan Cookbook werd een instant New York Times-bestseller en werd door het toonaangevende food platform Epicurious uitgeroepen tot een van de beste kookboeken van het jaar.
Het pegan dieet - mark hyman - paperback (9789000380374)
Spectrum
Het beste uit twee werelden voor een gezonde levensstijl
New York Times-bestsellerauteur Mark Hyman presenteert Het Pegan dieet. 'sPegan's is een combinatie van het paleo- en het vegan-dieet, waarin plantaardig en onbewerkt voedsel centraal staat.
In dit boek legt Mark Hyman uit hoe je de beste aspecten van het paleo-dieet (goede vetten, beperkte geraffineerde koolhydraten, beperkte suikers) kunt combineren met het vegan-dieet (heel veel verse en gezonde groenten). Zo krijg je een heerlijk dieet dat niet alleen goed is voor je hersenen en je lichaam, maar ook beter voor de planeet - zonder dat je vlees, vis en zuivel helemaal af hoeft te zweren.
En met 30 recepten biedt Het Pegan dieet een uitgebalanceerde en makkelijk te volgen methode, die je zal helpen om fit, gezond, gefocust en gelukkig te worden en te blijven - een leven lang.
Mark Hyman is arts, dertienvoudig #1 New York Times-bestsellerauteur en een internationaal bekende voorvechter van een gezonde levensstijl. Hij is onder andere hoofd strategie en innovatie van het Cleveland Clinic Center for Functional Medicine en medisch editor voor de Huffington Post. Hij is tevens een veelgevraagde gast in vele tv-shows in de Verenigde Staten, zoals CBS This Morning, Good Morning America, CNN Tonight en The Dr. Oz Show. Ook is hij host van het een van de bekendste medische podcasts: The Doctor'ss Farmacy.
'sLees dit boek om te leren hoe voeding ook een medicijn kan zijn. Dr. Mark Hyman laat je als geen ander zien wat je moet eten om jezelf beter te voelen en hoe je tegelijkertijd je voedingspatroon van de grond af opnieuw
op kunt te bouwen!'s − Dave Asprey, auteur van The Bulletproof Diet
Lekker fit - amber dresen - paperback (9789000385492)
Spectrum
Ontdek hoe lekker gezond kan zijn, en val af zonder in te leveren
Amber Dresen viel 15 kilo af, terwijl ze pizza, pannenkoeken en ijs at. Te mooi om waar te zijn? Dacht het niet! Ze is namelijk een ster in gezonde alternatieven bedenken, waarbij ze vezels, eiwitten en volume aan haar gerechten toevoegt. Door je favoriete zoetigheden en snacks te verwerken in een gebalanceerde maaltijd, verdwijnt de intense craving hiernaar, voorkom je overeten en kun je er de hele dag tegenaan. Dus of je nou wilt afvallen of gewoon gezond(er) wilt eten, meal prep met dit boek zelf je weekmenu en word ook lekker fit.
* Inclusief uitleg over hoe afvallen werkt - en waarom diëten niet werkt
* Met praktische handvatten om je levensstijl blijvend te veranderen
* Elk recept is voorzien van de voedingswaarden per portie (kcal, koolhydraten, vet en eiwitten)
* Alles kan ook vegetarisch en/of lactosevrij worden bereid, en het meeste veganistisch Amber Dresen is een gezonde, no-diet leefstijl-promoter en een officiële Women's Best Team Mate. Onder de naam Bamifit (haar bijnaam is 'Bami') is ze actief op Instagram, YouTube en TikTok, waar ze de lekkerste, origineelste en gezondste recepten deelt die regelmatig viraal gaan. Met een opleiding tot diëtist achter de rug, is haar missie namelijk om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor een gezonde maar vooral ook superleuke leefstijl.
Even more basics to brilliance - donna hay - hardcover (9789000391332)
Spectrum
Het langverwachte vervolg op de bekendste klassieker van Donna Hay
Toen Donna Hay in 2016 Basics to Brilliance lanceerde, had ze niet durven dromen dat dit dé bestseller werd waaruit mensen over de hele wereld vandaag nog steeds hun signature dishes koken.
In Even more Basics to Brilliance komt Donna terug met nóg meer overheerlijke basisrecepten die iedere thuiskok in zijn of haar repertoire zou moeten hebben; voorzien van variaties met eenvoudige smaaktwists en shortcuts die de recepten van basic naar brilliance brengen. Het boek bevat ruimschoots bewezen klassiekers van Donna, maar ook eenvoudige en comfortrijke basisrecepten als bouillon voor ramen (hallo unami bowls!), de heerlijkste tomatensaus uit de oven (zeg maar dag tegen roeren boven het fornuis!) en het makkelijkste, bij-álles-te-serveren yoghurt flatbread. Om over de luchtigste foolproof carrot cake en Baskische 'burnt' cheesecake nog maar te zwijgen.
Ieder basisrecept wordt gevolgd door slimme smaakvariaties en suggesties om het koken nóg makkelijker te maken. Zo kan iedere thuiskok vol vertrouwen zijn of haar kookkunsten zelf tot een hoger niveau tillen.
Een must voor iedere fan van Basics to Brilliance!
Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay (1970) het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Donna is een internationaal fenomeen en zij staat voor toegankelijke maar creatieve recepten en prachtig beeld. Van haar kookboeken werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht.
Easy@home. back to basic - ilse d'shooge - hardcover (9789022336632)
Angèle
Eerlijk, makkelijk, gezellig en snel klaar Hoe kan ik makkelijk een rollade maken? Hoe begin ik aan een lekkere bouillon? Welk deel van de kip gebruik ik in mijn wok? Of hoe krijg ik een krokant korstje aan de vis?
Omdat niet iedereen als kind naast zijn moeder in de potten stond te roeren, geeft Ilse D'hooge in Easy@home. Back to Basic naast 50 gloednieuwe recepten ook de basis van het koken mee, en helemaal passend in onze huidige leefwereld. Geen uren in de keuken, maar toch verfijnde gerechten door op de juiste manier te werk te gaan.
Met de 30 receptkaarten uit 'sOven's zet je binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Of je nu weinig of juist alle tijd hebt om de keuken in te duiken om een lekker gerecht te bereiden: met deze recepten wordt elk gerecht een gegarandeerd succes. Van plaattaart met wortel en geitenkaas en paddenstoelenquiche met spekjes tot gehaktbrood met spinaziesalade en zalmpakketjes met geroosterde groenten - in deze box vind je ovengerechten voor de vegetariër én alleseter. Met de receptkaarten van 'sOven's eet je elke dag gevarieerd en gezond.
De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.
Bak & relax - jessica elliott dennison - hardcover (9789023016946)
Becht
Heerlijke hartige en zoete lekkernijen in een handomdraai op tafel zetten? Dat lukt met 'sBak & relax's van Jessica Elliott Dennison. In dit sfeervolle bakboek staan allerlei makkelijke hartige en zoete recepten waarmee je met weinig inspanning én weinig afwas iets heerlijks kan maken. Denk aan knapperige havermoutbroodjes op zondagochtend of een luxueuze vijg-hazelnoot-chocoladetaart voor je gasten bij de thee. Of wat dacht je van een frisse yoghurtcake of een appel-frangipane-galette? Met 'sBak & relax's lukt het je de lekkerste baksels te maken op ieder moment van de dag én zonder veel gedoe. Dit kookboek is daarom perfect voor iedere thuisbakker die dol is op bakken en die heerlijke zoete en hartige lekkernijen in een mum van tijd op tafel wil zetten. Kortom: bak & relax!
In 'sOma'ss klassiekers's (het derde deel in de succesvolle reeks van Stichting Oma'ss Soep) delen onze favoriete oma'ss en opa'ss dit keer hun échte klassiekers. Maak oma Maggy'ss heerlijke Gelderse omelet of duik de keuken in om de superlekkere boterkoek van oma Froukje op tafel te toveren. Bereid de heerlijke garnalencocktail van oma Adrie als voorgerecht, serveer romige aardappelpuree bij de gevulde varkenshaas van opa Hans en sluit af met oma Clara'ss smakelijke stoofpeertjes met vanille-ijs. Voor ieder moment op de dag is er wel een klassieker om op tafel te zetten. In 'sOma'ss klassiekers's ontdek je niet alleen de nostalgische recepten van oma en opa, maar lees je ook prachtige verhalen en anekdotes over de oma'ss en opa'ss wiens recepten dit boek sieren. 'sOma'ss klassiekers's is een must-have voor fans van 'sOma'ss soep's en 'sOma'ss stamp- en stoofpotjes's en voor liefhebbers van de nostalgische keuken.
Van elk verkocht boek gaat er € 1,- naar stichting Oma'ss Soep.
Kin thai - john chantarasak - hardcover (9789023017059)
Becht
In 'sKin Thai's van John Chantarasak maak je kennis met de authentieke en smakelijke Thaise keuken. Elke regio van Thailand kent haar eigen unieke culinaire geschiedenis. In dit boek zul je met al deze Thaise regio'ss kennismaken door heerlijke gerechten te proeven. Met meer dan 75 recepten heb je al snel de authentieke smaken van deze geurige en smakelijke keuken onder de knie - met ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt of toko kunt kopen. Maak heerlijke viskoekjes met ingelegde komkommer, kurkumasoep met patrijs of een klassieke pad thai. Zin in zoet? In 'sKin Thai's vind je ook heerlijke Thaise desserts, zoals mango met zoete kleefrijst. Door deze heerlijke gerechten waan je je in één hap in het prachtige Thailand. 'sKin Thai's is daarom hét perfecte kookboek voor de liefhebber van de Thaise keuken.
John Chantarasak is half Thais, half Brits en werkt al jaren als chef in Londen. Na een opleiding bij Le Cordon Bleu in Bangkok en werkervaring in de keuken van Nahm - een van de beste Thaise restaurants ter wereld - besloot John zijn Thais-Britse achtergrond samen te brengen in zijn receptuur.
Zoet zonder suiker - kim sue palm - hardcover (9789023017110)
Becht
In 'sZoet zonder suiker's bewijst Kim Sue Palm dat zoet net zo lekker kan zijn zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In dit prachtige bakboek vind je de recepten voor haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen, die verkrijgbaar zijn op meer dan 120 plekken in Nederland en België. In 'sZoet zonder suiker's ontdek je hoe lekker zoetigheden zonder suiker kunnen zijn: van smakelijke bites en koekjes tot repen, cakes en truffels. Duik de keuken in en bak zelf crumblerepen met bosbessen of maak een shortbread met karamel. Verwen je gasten met cheesecake-bites met witte chocolade of avocado-bites met chocolade en pistache. Met de hulp van SUE'ss fijne receptuur maak je met 'sZoet zonder suiker's de lekkerste zoete baksels die je zoete trek op een verantwoorde manier kunnen stillen. Zoet zonder suiker, het kan écht!
In 'sOma'ss stamp- en stoofpotjes's delen de leukste oma'ss en opa'ss hun persoonlijke verhalen en authentieke recepten. Waar in 'sOma'ss soep's soepen de show stelen, spelen in 'sOma'ss stamp- en stoofpotjes's oer-Hollandse stamppotten en stoofpotten de hoofdrol. Wie is er nou niet dol op de stamppot van oma of opa?
'sOma'ss stamp- en stoofpotjes's staat boordevol klassieke gerechten als boerenkool met (vega)worst of andijviestamppot met gehaktbal en opa'ss jus, maar ook met heerlijke gerechten als Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Elke stamppot en stoofpot zit boordevol smaak en is perfect voor een koude winterdag. 'sOma'ss stamp- en stoofpotjes's is daarom het perfecte kookboek voor iedereen die gek is op stamppot en stoofpot.
Van elk verkocht boek gaat er één euro naar stichting Oma'ss Soep. Stichting Oma'ss Soep brengt jong en oud in heel Nederland samen om zo eenzaamheid te overwinnen.
Burgers van nederland - anoek lorjé - hardcover (9789021580999)
Kosmos uitgevers
Burgers van Nederland laat het zien: voor elke burger is er een lekkere burger! Dit positieve kook- en kijkboek bevat tal van heerlijke burgers met een twist, zo gevarieerd en verrassend als de burgers die ze eten. Van de Brave Burger, de Pittige tante en de Smarthap tot de Koele Burger, vlees, vis en vega.
Ze zijn lief, trots, kleurrijk, koel, lekker, leuk om naar te kijken en om in te bijten. Burgers van Nederland, dat zijn jij, ik, wij, zij, kortom iedereen. Geniet ervan!
Hem versus haar - ellen hoog, kelvin de lang - ebook (9789023016595)
Becht
Samenleven met je partner kan natuurlijk één groot feest zijn, maar in de keuken ontstaan nog wel eens discussies. Hockeyster Ellen Hoog en haar man Kelvin de Lang weten hier alles van. Zo eet zij graag plantaardig met veel groente, fruit en af en toe vis. Hij wil juist graag extra koolhydraten, eiwitten en zo nu en dan een stukje vlees. Gelukkig hebben ze dé oplossing voor stellen die hier ook mee worstelen: in Hem versus haar staan heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor met een twist voor hem en haar. Met dezelfde basis maak je twee verschillende gerechten zodat jullie beiden kunnen genieten. Maak bijvoorbeeld portobello'ss met parelcousous en spinazie met voor haar geitenkaas en rucolapesto en voor hem spicy gehakt en gesmolten kaas. Of burgers met avocado met voor haar een kabeljauwburger en voor hem een traditionele runderburger. Sluit af met lekkere red velvet pannenkoeken met fruit voor haar en American pancakes met stroop en poedersuiker voor hem. Met af en toe met een mini-portie voor dochter(tje) Bowie.
Foodsnob Tobias Camman heeft een hekel aan vleesvervangers en gerechten waarbij groenten alleen worden gezien als bordvuller; geweldige, restaurantwaardige gerechten kunnen namelijk ook bereid worden zonder vlees.
Met 'sGroenvoer's bewijst Camman dat groenten de show kunnen stelen en verantwoordelijk kunnen zijn voor geweldige smaakorgasmes. Zijn recepten zijn gevarieerd, bijzonder, extravagant en bovenal: geschikt om elke fervente vleeseter met smaak groenvoer te laten eten.